ЕНП трябва да запази лидерските си позиции в ЕС. Европа

...
ЕНП трябва да запази лидерските си позиции в ЕС. Европа
Коментари Харесай

Борисов разкри за какво са си говорили с Меркел на форума в Загреб СНИМКИ

ЕНП би трябвало да резервира лидерските си позиции в Европейски Съюз. Европа би трябвало да остане мощна и обединена и да не се подава на популизма, с цел да има непоклатимост и стопански напредък. Около това се обединихме с канцлера на Германия Ангела Меркел”. Това написа министър председателят Бойко Борисов н профила си във Facebook.

На Конгреса на ЕНП в Загреб двамата разискали положителната среда за вложения в България.


„ Благодарих на огромния другар на България Манфред Вебер за днешния му апел към Европейска комисия от името на Групата на ЕНП в Екологичен потенциал за това мониторинговият механизъм върху България да отпадне”, заяви още Борисов.

Двамата се обединили към мнението, че Доналд Туск е най-подходящият претендент за идващ президент на ЕНП.



Премиерът поканил Себастиан Курц да пристигна в България и да се увери персонално по какъв начин се охранява външната граница на Европейски Съюз. Двамата се поздравили за последните изборни победи в двете страни.



„ С премиера на Румъния и ръководител на "Националната демократична партия " Людовик Орбан обсъдихме опцията да проведем нова четиристранна среща на високо ниво със Сърбия и Гърция. България и Румъния са основни сътрудници, работим интензивно за задълбочаването на съдействието и на двете сестрински партии ГЕРБ и НЛП “, написа още Борисов в обществената мрежа.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР