ЕНП настоява цифровото зелено удостоверение, с което Европейската комисия предлага

...
ЕНП настоява цифровото зелено удостоверение, с което Европейската комисия предлага
Коментари Харесай

Обмислят дали и тест за антитела да влиза в зеленото удостоверение

ЕНП упорства цифровото зелено уверение , с което Европейската комисия предлага да се улесни безвредното свободно придвижване на жителите в Европейски Съюз по време на пандемията, да може да се издава и за преболедувалите COVID-19, с налични антитела.

Предложението на Европейска комисия на този стадий планува удостоверението да потвърждава, че обещано лице е било имунизирано , че е получило негативен тест за COVID-19 или е преболедувало вируса след позитивен резултат от PCR тест или позитивен бърз антигенен тест.

Предложението за обсега на удостоверението е да бъдат включени и хора с тест за съществуване на антитела . Ще бъде разискван и въпросът за периодите, в които ще важат обособените удостоверения.
 COVID-19: Европейски Съюз предложи цифрово зелено уверение за пътешестване
COVID-19: Европейски Съюз предложи цифрово зелено уверение за пътешестване

Цифровото зелено уверение ще съставлява доказателство, че обещано лице е било имунизирано

" Европейска комисия да вземем за пример планува оптималният интервал на удостоверенията за преболедувалите да е 180 дни. Конкретните правила, които ще се гласоподават обаче, след това могат да бъдат поправени за да се отразят всички нови научни доказателства. Окончателните разпореждания ще са ясни след привършване на тристранните договаряния ", изясни евродепутатът Емил Радев.

Очаква се при задвижената ускорена процедура финалните текстове да бъдат признати през юни , с цел да може цифровото зелено уверение да влезе в действие още при започване на летния сезон.

Удостоверенията ще се издават от държавите-членки в електронен форма т или на книжен притежател. Европейска комисия планува и при двете версии оперативно съчетаем баркод, който ще съдържа нужната основна информация, както и дигитален автограф, гарантиращ достоверността на удостоверението. Информацията в него ще бъде налична на формалния език в държавата-членка, където е публикуван документът, а също и на британски език.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР