Енигма Фойерверк поднесе изненадата на кръга в регион Запад на

...
Енигма Фойерверк поднесе изненадата на кръга в регион Запад на
Коментари Харесай

Енигма Фойерверк нанесе първа загуба за сезона на Миньор 2015

Енигма Фойерверк сервира изненадата на кръга в район Запад на ББЛ А група. Макар и единствено с шестима баскетболисти в игра, отборът нанесе първа загуба за сезона на водача Миньор 2015, побеждавайки го със 72:59 довечера в столичната зала „ Триадица “.

Успехът бе седми за баскетболистите на Кирил Райков, които имат и девет загуби, до момента в който днешният им конкурент остава на първото място в класирането, само че към този момент с баланс 14-1.

Мачът стартира с доста пропуски и от двата отбора, като никой не взе съществено преимущество и след 10 минути игра резултатът бе 14:14. Резултатността се подвигна през втория интервал, като баскетболистите на Георги Младенов имаха леко преимущество. Те обаче не съумяха да поведат с повече от 6 точки и преди почивката противникът им възвърне равенството, този път при 35:35.

Гостите още веднъж излязоха напред след подновяването на играта. Последва обаче срив в играта им, като близо седем минути те нямаха панер. Енигма се възползва и вкара 18 безответни точки, като преди решителната четвърт дръпна с 60:47. До края играта бе относително равностойна, като тимът от Перник по този начин и не заплаши съществено преднината на домакините и загуби.

Играещият треньор на спечелилите Кирил Райков бе в основата на триумфа за своя отбор с 30 точки и 11 битки. По 12 точки осъществиха Любен Пасков (12 борби) и Тодор Захариев. Силно се включи и Иво Славчев с 8 точки и 13 битки, а Любомир Орешаров също бе измежду най-хубавите за отбора си под коша с 11 овладени топки.

За Миньор 2015, за който не игра един от водачите на отбора Милен Дудев, най-резултатен с 16 точки бе Боян Тенев, с 11 е Николай Иванов.

Снимка: ББЛ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР