Ени (името е избрано като псевдоним с цел защита на

...
Ени (името е избрано като псевдоним с цел защита на
Коментари Харесай

COVID-19 може да ни лиши от способността да разпознаваме лица

Ени (името е определено като псевдоним за отбрана на конфиденциалността) има качеството за обикновено различаване на лицата, преди да бъде диагностицирана с COVID-19 през март 2020 година

След няколко дни тя стартира да се възвръща от заболяването, само че след няколко месеца при нея стартира рецидив. Изследване открива, че към възходящия лист от проблеми към този момент може да бъде добавена " лицевата слепота " (прозопагнозия), оповестява Еsoreiter.ru.

В новото изследване са интервюирани повече от 50 други пациенти, страдащи от нескончаем Коронавирус и на болшинството от тях им е по-трудно да разпознават познати лица.

" Лицата са като размити облици, като вода в главата ми ", изяснява Ени, описвайки по какъв начин опитът да запомня лице в този момент като наподобява на молба да възпроизведете китайски писмен знак единствено след едно поглеждане, когато не сте осведомени с езика.

Преди това 28-годишната художничка, работеща на повърхностен раотен ден, би трябвало да поглежда обекта си може би един път на всеки 15 до 30 минути, до момента в който работи върху портрет....

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР