Engie преговаря с Газпром относно схемата за плащане за доставките

...
Engie преговаря с Газпром относно схемата за плащане за доставките
Коментари Харесай

Френският енергиен гигант Engie преговаря с Газпром за схемата за плащане на руския газ

Engie договаря с " Газпром " по отношение на схемата за заплащане за доставките на съветски газ, заяви във вторник френската енергийна формация по време на представянето на финансовите си резултати, като регистрира по-висока облага за първото тримесечие и увеличи финансовите си цели за 2022 година

 

" Engie е в договаряния с " Газпром " по отношение на настояването на Русия за смяна на схемата за заплащане на доставките на съветския газ. Групировката е подхванала нужните стъпки, с цел да бъде подготвена да извърши своите отговорности за заплащане, стига това да е сходство с рамката на европейските наказания и да не трансформира салдото на рисковете за Engie ", се показва в изказване на енергийният колос, представено от Ройтерс.

 

Пряката експозиция на Engie към " Газпром " съставлява най-много 15 тераватчаса (TWh), се споделя още в изказване на групировката. Въпреки това тя понижи тази позиция до малко под 5 TWh в края на март.

 

Engine също по този начин съобщи, че е подхванала голям брой дейности, като увеличение на размерите със съществуващи снабдители и контракти с нови снабдители, както и адаптиране на своите хеджиращи дейности, с цел да усъвършенства сигурността на доставките на газ.

 

Според направените от Европейската комисия последни рекомендации, европейските компании могат

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР