Енергийното подразделение на компанията е отчело 88% спад на печалбата

...
Енергийното подразделение на компанията е отчело 88% спад на печалбата
Коментари Харесай

General Electric отчита 10 млрд. долара загуба за последното тримесечие

Енергийното поделение на компанията е отчело 88% спад на облагата си

Още по тематиката
Корпоративният сезон на Уолстрийт навлиза в разгара си
22 яну 2018
General Electric се готви да раздели бизнеса си

Изпълнителният шеф Джон Фланъри готви нова смяна на бизнес модела
18 яну 2018
Швейцарската LEM удвоява производството в България

Целта е до пет години предприятието да прави 30% от оборота на цялата група, или близо 70 млн. евро
13 ное 2017 General Electric регистрира едва показване за последното тримесечие на 2017 година, само че дава обещание да реализира по-добри резултати през тази година, оповестява Reuters.

Американският енергиен конгломерат е отчел оперативна загуба от 10.01 милиарда $, или към 1.15 $ на акция, за интервала от октомври до декември. Слабото показване на компанията за интервала значително се дължи на еднократни застрахователни и данъчни загуби, които компанията беше планувала в прогнозата си. Въпреки това облагата на компанията, изчистена от въздействието на еднократните резултати, която възлиза на 0.27 $ за акция, е по-малко от упованията на Уолстрийт от 0.29 $ на акция.

Финансите

Въпреки че разминаването сред действителните и прогнозните разноски на компанията не е толкоз огромно, инвеститорското доверие в нея е все по-колебливо, до момента в който стратегическото преструктуриране на групата, почнало под ръководството на някогашния изпълнителен шеф на компанията Джеф Имелт, към момента не демонстрира признаци на възкръсване.

Преди по-малко от година Имелт предвижда, че за 2017 година приходите на компанията ще набъбнат с 5% през 2017 година, а маржовете на облага ще се покачат с към %. Реално обаче General Electric е осъществила доходи на стойност 122.1 милиарда $, или с към 1% по-малко по отношение на 2016 година, а оперативните маржове на облага на компанията са се свили до 5.7%, или с към 5.7 процентни пункта по отношение на миналата година.

Компанията остави непроменени прогнозните си резултати за 2018 година от облага на акция сред 1 и 1.07 $.

Представяне по браншове

От компанията обясниха, че по-слабото показване на General Electric се дължи на спад в приходите от енергийния бизнес, вследствие на който тримесечната облага на подразделението, произвеждащо и поддържащо съоръжение за електропреносни мрежи, е спаднала с 88% на годишна база.

Бизнесите на компанията с възходящи облаги, измежду които са авиация, опазване на здравето и възобновима сила, не са съумели да компенсират намаляващата възвръщаемост на енергийното и петролното поделение на компанията.

Предизвикателствата за компанията занапред предстоят, до момента в който новият изпълнителен шеф Джон Фланъри се пробва да стабилизира намаляващите й доходи и да осъществя съкращения на разноските, които да усилят облагата. През 2016 година General Electric е съкратила разноските си с 1.7 милиарда $, като възнамерява през тази година свиването да доближи 2 милиарда $.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР