Енергийният щит ще остане в сила във Франция през 2023

...
Енергийният щит ще остане в сила във Франция през 2023
Коментари Харесай

Франция слага таван на цените на тока и газа

Енергийният " щит " ще остане в действие във Франция през 2023 година, въпреки и не толкоз великодушен, колкото до момента, съобщи френската министър-председателка Елизабет Борн, представена от телевизия Бе Еф Ем (BFMTV), заяви Българска телеграфна агенция.

Покачването на цените ще бъде лимитирано до 15 % - от януари за газа, а от февруари за електричеството. Това значи приблизително нарастване на сметките от порядъка на 25 евро за семействата, които се отопляват на газ (вместо 200 евро) и 20 евро за тези, които се отопляват на ток (вместо 180 евро), посочи Борн.

" Единствено пестеливостта и европейската взаимност ще ни разрешат да избегнем спирания " на силата при положение на изключително студена зима, акцентира тя, като добави, че в случай че всеки прояви отговорност и спестовност, няма да има прекъсване на тока и газа.
Министър-председателката посочи, че " тарифният щит " ще се отнася за всички семейства, жилищни кооперации, обществени жилища, както и за дребните предприятия. Тя посочи, че семействата, които употребяват други източници на сила - нафта или дърва - също ще получат характерни помощи от пакета от 230 милиона евро, гласуван през лятото от Народното събрание.

Най-бедните семейства ще получават изключителни ваучери за сила. Те ще бъдат отпускани до края на годината и ще бъдат на стойност 100 или 200 евро, според от обстановката. От тях ще се възползват 12 милиона от най-бедните семейства.

За самотна майка на минимална заплата, издържаща две деца, ваучерът ще бъде от 200 евро, до момента в който за домакинство от двама родители с чист приход от 3000 евро месечно, също с две деца, сумата ще бъде 100 евро.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР