Енергийният регулатор прие новите цени на електрическата и топлинната енергия

...
Енергийният регулатор прие новите цени на електрическата и топлинната енергия
Коментари Харесай

Парното поскъпва с над 16%, газът – с 10%, токът – с над 4%

Енергийният регулатор одобри новите цени на електрическата и топлинната сила за идната една година и на природния газ за месец юли. Определеното финално повишаване и много на авансово коментираните.

Средното покачване на тока за страната е 4.40 %, като най-голямо е за клиентите на ЧЕЗ – 5.57%, следвано от потребителите на ЕВН – растеж от 3.74%, и на клиентите на " Енерго-Про ", чиито сметки ще се покачат минимум – с 3.51 на 100.

Топлинната сила нараства приблизително с 16.23%, като най-голямото покачване и във Велико Търново – над 23 %, следват Бургас и Плевен – с над 20 на 100, и София, където сметките ще набъбнат съвсем с една пета. Само в сдруженията в Сливен и Габрово покачването ще е под 10 на 100.

Природният газ през сегашния месец ще коства с към 10 на 100 повече. Неговата цена ще е 49.94 лв/МВтч без налози и такси при досегашна стойност от 45.27 лева

Основните аргументи за повишаването на цените са по-високите разноски на енергийните сдружения за природен газ и въглеродни излъчвания, показват от Комисията за енергийно и водно контролиране.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР