Енергийният регулатор намекна, че ще плащаме по-скъпи сметки за парно

...
Енергийният регулатор намекна, че ще плащаме по-скъпи сметки за парно
Коментари Харесай

За по-скъпи газ и парно тази зима намеква КЕВР

Енергийният регулатор загатна, че ще плащаме по-скъпи сметки за парно през идната зима. Това стана по време на днешното публично разискване на прогнозата на „ Булгаргаз “ за цената на синьото гориво за третото тримесечие. Според публичният снабдител от 1 октомври тя би трябвало да се вдигне с 15%. При това състояние обаче, съгласно наредбата, ще трявба да се усилят и цените на топлофикациите.

Ще има нарастване на цената на природния газ от 1 октомври, оповестиха от Комисията за енергийно и водно контролиране. Промените зависят от цената на суровия нефт на интернационалните пазари. Към момента наподобяват реалистични прогнозите на " Булгартрансгаз " за 15-процентно нарастване, съобщи ръководителят на енергийния регулатор Иван Иванов, представен от БНР.

До края на септември Комисията ще се произнесе каква ще бъде цената на природния газ за последното тримесечие. Иван Иванов добави, че при съществуване на доста нарастване, това автоматизирано ще повлияе и на цената на топлинната сила:

" Всичко ще създадем допустимо, в случай че се наложи нарастване, то да бъде направено при започване на отоплителния сезон, тъй като не желая да си помисля даже, че може да се прави нарастване на цената на топлинната сила по средата, на 1-ви януари ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР