Енергийният министър Румен Радев посрещна с насмешка, че от парламентарната

...
Енергийният министър Румен Радев посрещна с насмешка, че от парламентарната
Коментари Харесай

Енергийният министър с насмешка посреща исканата му оставка

Енергийният министър Румен Радев посрещна с подигравка, че от парламентарната група на Движение за права и свободи са му поискали оставката. Пред публицисти преди да вземе присъединяване на кръгла маса на тематика " Иновации при съхранението на сила - ключ към резистентен енергиен преход " министър Радев съобщи, че не е чувал и не е знаел за такива апели от страна на депутатите.

Припомняме, че по време на  на " Лукойл " за три дни, депутатът от Движение за права и свободи Хамид Хамид съобщи от парламентарната естрада, че ще изиска оставките на икономическия Богдан Богданов и на енергийния Румен Радев. Причината - съгласно него те подкрепяли " кремълския режим " и ги назова юристи на " Лукойл ".

Енергийният министър разяснява и други настоящи тематики, свързани с енергетиката на България. За средствата за  Радев разяснява, че става въпрос за издаването на държавни гаранции, които да подкрепят плановата компания при договарянето на финансирането с финансови институции и банки, с цел да може да имаме най-хубавите лихвени условия и такси.

" Уестингхаус " няма да строи новите блокове на АЕЦ " Козлодуй "

2030 година бил оптимистичен период за стартиране на седми блок в употреба

Румен Радев уточни, че ще се приготви осведомителна стая, с цел да могат да бъдат евентуалните участници за създаване на 7 и 8 блок на АЕЦ " Козлодуй ". Със сигурност ще са на ярко, а не на мрачно, тъй като на министъра не му било известно да има проблем с електроснабдяването и проблем със светлината. Виждането на Министерството на енергетиката е, че страната би трябвало да бъде притежател на оборудванията на новата нуклеарна мощ. В един по-дългосрочен проект може да се приказва за цени на електрическа енергия, които са в границите на пътната карта - трайно под 80-85 евро. Не е нужно да се вършат целеви контракти за изкупуване на електрическа енергия, разяснява Румен Радев.

Министерство на енергетиката следи деликатно и страните, които могат да изкупуват от нас електрическа енергия. България поддържа добър разговор с Гърция, Турция, Румъния, Северна Македония. Електроенергията няма да остане неосъществена, сподели още енергийният министър.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР