Енергийният министър провокира ЕК да го опровергава. Това каза съпредседателят

...
Енергийният министър провокира ЕК да го опровергава. Това каза съпредседателят
Коментари Харесай

Кирил Петков каза че енергийния министър лъже

Енергийният министър предизвика Европейска комисия да го опровергава. Това сподели съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков по време на брифинг в Народното събрание.

„ Току-що чухме чуването на министъра на енергетиката. Неговите отговори ни озадачиха. Да сравняваш цена на съществуващи доставки в средата на най-голямата рецесия в Европа с какво би доставил „ Газпром “, в случай че продължаваше контракта, е безусловно неуместно “, сподели Кирил Петков.

Той обърна внимание, че в първия си месец на ръководство, Росен Христов един месец се е опитвал да контракти доставки с „ Газпром “ и макар своя дълготраен опит в Москва, е видял, че това не е допустимо, тъй като „ Газпром “ едностранно е изискал да приключи доставките.

Асен Василев разяснява, че 7-те танкера са били контрактувани два работни дни преди края на постоянния кабинет на Кирил Петков.

„ За два работни дни ние договорихме единия слот, с който министърът се похвали. Другите слотове можеха да бъдат контрактувани в идващите две седмици, само че те не бяха “, разяснява от своя страна Василев.

От „ Продължаваме промяната “ дадоха отговор на въпрос дали желаят премахване на Росен Христов като енергиен министър, като регистрираха, че той е длъжностен министър. Според тях по-скоро би трябвало да има постоянен кабинет и постоянен министър, които да се регистрират пред Народното събрание.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР