Енергийният министър провокира ЕК да го опровергава. Това каза съпредседателят

...
Енергийният министър провокира ЕК да го опровергава. Това каза съпредседателят
Коментари Харесай

Кирил Петков: Енергийният министър провокира ЕК да го опровергава

Енергийният министър предизвика Европейска комисия да го опровергава. Това сподели съпредседателят на " " по време на брифинг в Народното събрание. 

" Току-що чухме чуването на министъра на енергетиката. Неговите отговори ни озадачиха. Да сравняваш цена на съществуващи доставки в средата на най-голямата рецесия в Европа с какво би доставил " Газпром ", в случай че продължаваше контракта, е безусловно неуместно ", сподели.  Петков обърна внимание, че в първия си месец на ръководство, един месец се е опитвал да контракти доставки с " Газпром " и макар своя дълготраен опит в Москва, е видял, че това не е допустимо, тъй като " Газпром " едностранно е изискал да приключи доставките. разяснява, че 7-те танкера са били  контрактувани два работни дни преди края на постоянния кабинет на.

" За два работни дни ние договорихме единия слот, с който министърът се похвали. Другите слотове можеха да бъдат контрактувани в идващите две седмици, само че те не бяха ", разяснява от своя страна другият съпредседател на " ". 

От " " дадоха отговор на въпрос дали желаят премахване на като енергиен министър, като регистрираха, че той е длъжностен министър. Според тях по-скоро би трябвало да има постоянен кабинет и постоянен министър, които да се регистрират пред Народното събрание. 

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР