Енергийният концерн Шел (Shell) обяви, че се изтегля от Русия

...
Енергийният концерн Шел (Shell) обяви, че се изтегля от Русия
Коментари Харесай

Shell се отказва от енергийните си инвестиции в Русия

Енергийният тръст " Шел " (Shell) разгласи, че се изтегля от Русия поради нашествието в Украйна, съобщи Асошиейтед прес. 

Компанията оповести желанието си да се отдръпна от взаимното си сдружение с " Газпром " и свързани вложения, в това число дял от 27,5% в плана за полутечен природен газ " Сахалин-2 ".

Shell планира да постави край и на присъединяване си в плана " Северен поток-2 " , за чието финансиране способства като част от консорциум от компании, добавя Ройтерс. 

Вчера конкурентната Би Пи (BP) се отхвърли от каузи си в съветския петролен колос " Роснефт " с решение, което може да коства над 25 милиарда $.  

Междувременно, от руския концерн " Газпром " оповестяват, че не престават да подават в нормален режим газ за пренос до Европа през територията на Украйна.

" Газпром " реализира подаване на съветски руски газ за пренос през територията на Украйна в нормален режим съгласно поръчките на европейските консуматори - 109,6 млн. куб метра на 1 март ", заяви пред медии представителят на холдинга Сергей Куприянов, представен от ТАСС. За през вчерашния ден, 28 февруари, са били декларирани 105,8 млн. кум метра газ. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР