Енергийният гигант Shell прогнозира днес, че Европа ще се конкурира

...
Енергийният гигант Shell прогнозира днес, че Европа ще се конкурира
Коментари Харесай

Shell: Европа ще се конкурира с Азия за доставките на втечнен газ

Енергийният колос Shell предвижда през днешния ден, че Европа ще се конкурира с Азия за " лимитирани нови доставки " на полутечен природен газ (LNG) през идващите две години. Освен това, тази нова динамичност може " да господства търговията с LNG в по-дългосрочен проект ".

Вносът на полутечен природен газ в Европа като цяло скочи с 60% през 2022 година, след понижените доставки на съветски газ. Европа съумя да си обезпечи задоволително синьо гориво частично заради спада на търсенето от страна на Китай, изясни Shell, заяви БНР.

" С понижения импорт на съветски тръбопроводен газ, LNG се трансформира във все по-голям дирек на европейската енергийна сигурност, подсилен от бързото развиване на нови терминали за регазификация в Северозападна Европа. За разлика от това, Китай се развива от бързо възходящ пазар за импорт, до играещ по-гъвкава роля с нараснала дарба за балансиране на световния пазар на полутечен газ ", разясняват от Shell.

Енергийната компания счита, че ще са нужни повече вложения в планове за втечняване на газ, " с цел да се избегне разликата сред търсене и предложение, която се чака да възникне по-късно през на актуалното десетилетие ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР