Енергийният гигант Шел води преговори с китайски компании за продажбата

...
Енергийният гигант Шел води преговори с китайски компании за продажбата
Коментари Харесай

Шел преговаря за продажбата на дела си в газовия проект Сахалин-2

Енергийният колос " Шел " води договаряния с китайски компании за продажбата на своя дял в огромния газов план " Сахалин-2 ", съобщи Ройтерс, като се базира на информация на в. " Дейли телеграф ".

Британско-нидерландската компания договаря с китайските държавни сдружения Си Ен Оу Оу Си (CNOOC), " Чайна нешънъл петролиъм " (China National Petroleum) и " Синопек " (Sinopec) за 27,5 %, които държи в плана за полутечен природен газ.

" Сахалин-2 " е следен и ръководен от " Газпром ", а с изключение на " Шел " в плана вземат участие и японските " Мицуи " (Mitsui) и " Мицубиши " (Mitsubishi).

Разговорите с китайските компании се водят за продажбата на каузи на " Шел " на една, две или даже и на трите дружно, показва " Дейли телеграф ". " Шел " не изключва опция разделят да бъде продаден и на други компании.

Говорител на " Синопек " обаче декларирал за Ройтерс, че не знае да се водят такива договаряния и отказал коментар. " Шел " също отхвърля коментар.



Евентуалното излизане на Япония от енергийните планове " Сахалин " в Русия ще отслаби глобите против Кремъл, защото те ще бъдат добити от съветски играчи или от такива, които не са склонни да вземат участие в западните наказания, съобщи японският министър на индустрията, представен от Ройтерс.

" Загрижени сме, че в случай че Япония се изтегли от плана " Сахалин-2 " и свързани с него концесии, те ще бъдат добити от Русия или трета страна, а това ще вдигне цените и облагодетелства точно Русия, а не режима на глобите ", съобщи Коичи Хагуида на конференция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР