Енергийният гигант Шел (Shell) ще трябва да плати 2 милиарда

...
Енергийният гигант Шел (Shell) ще трябва да плати 2 милиарда
Коментари Харесай

Шел плаща 2 милиарда долара извънредни данъци


Енергийният колос " Шел " (Shell) ще би трябвало да заплати 2 милиарда $ изключителни налози върху свръхпечалбите си през четвъртото тримесечие на 2022 година, съобщи Франс прес. Те са разследване от повишението на данъците в Европейски Съюз и Англия заради скока на цените на петрола след съветската инвазия в Украйна, написа Българска телеграфна агенция.

Британската компания обаче прецизира, че изключителните налози ще бъдат третирани като " изключителни позиции " и няма да окажат въздействие върху поправения му тримесечен резултат.

В края на ноември английското държавно управление разгласи, че данъкът върху енергийните облаги, въведен през май, ще бъде повишен от 25 на 100 на 35 на 100 и ще бъде продължен с три години, до 2028 година Така Лондон ще таксува съществено компании, чиито облаги набъбнаха избухливо след началото на войната в Украйна.

Европейски Съюз пък одобри в края на септември " краткотрайна вноска за взаимност ", която би трябвало да се заплаща от производителите и дистрибуторите на нефт, газ и въглища и създавани от тях артикули, които са осъществили големи облаги заради скока на цените поради войната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР