Енергийният гигант Бритиш петролиум се интересува от закупуване от Tesla

...
Енергийният гигант Бритиш петролиум се интересува от закупуване от Tesla
Коментари Харесай

Бритиш mетролиум прояви интерес за покупка на станции за зареждане на електромобили от Tesla


Енергийният колос " Бритиш петролиум " се интересува от закупуване от Tesla Inc. станции за бързо зареждане на електрически транспортни средства в Съединени американски щати, написа в. Financial Times. По-рано този месец основният изпълнителен шеф на Tesla Илон Мъск уволни съвсем целия екип на подразделението, отговорно за мрежата от станции за бързо зареждане Supercharger. Мъск сподели, че ще продължи да развива тази област, само че темпото на разширение на мрежата ще се забави.

" Бритиш петролиум " също така възнамерява да влага 1 милиард $ в развиването на лична инфраструктура за зареждане до 2030 година Компанията в това число възнамерява да похарчи 500 милиона $ през идващите 2-3 години за инсталиране на повече от 3 хиляди станции за бързо зареждане в Съединени американски щати.

„ Ние се ангажираме да придобиваме активи, с цел да разтеглим нашата мрежа и фокусът ни се ускори след неотдавнашното известие на Tesla “, се споделя в изказване на BP. Най-интересните региони за BP са североизточните щати, както и западното крайбрежие и региона на Големите езера.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР