Енергийният експерт Стефан Гамизов даде интервю за читателите на Novinite.bg,

...
Енергийният експерт Стефан Гамизов даде интервю за читателите на Novinite.bg,
Коментари Харесай

Гамизов: Руското оборудване в АЕЦ Белене е боклук, опцията да го продадем на Украйна е най-добра

Енергийният специалист Стефан Гамизов даде изявление за читателите на Novinite.bg, което ще публикуваме на следващия ден. Преди това подгряваме с неговото днешно мнение, което изрази по наболялата тематика за АЕЦ Белене.

Ето каква е позицията на Гамизов:

Доста хора ме помолиха да кажа нещо за реакторите в Белене и договорката с Украйна.

Няма доста за казване.

Това е единствената алтернатива за този отпадък в Белене.

Поради несръчност и престъпна лакомия хората зад този съветски боен хибриден план го провалиха сами (Слава Богу), а хора като мен единствено усилваха резултатите от некадърността им.

Тези реактори могат да бъдат конфигурирани единствено в Украйна, тъй като изискват голямо субсидиране при закупуването им и построяването им, тъй като нашите некадърни разбойници позволиха руснаците да ги излъгват с модел на реактор, който руснаците изхвърлиха и не продават в чужбина, тъй като е доста стопански неефикасен и даже го замениха с нова версия, която. както споделих доста пъти. употребяват в Турция, Унгария и Беларус.

Това, което ние притежаваме след манипулиран престъпен арбитраж в Женева и в случай че въобще го притежаваме, а не е единствено на складов документ в НЕК (да сме платили 1.2 милиарда лв. и да не е доставено главното съоръжение, с цел да се откраднат единствено парите с руснаците), е версия на ВВЕР-1000 известна като AES-92.

Това ще рече реактор, който има по отношение на сегашната налична технология към 12% по-ниска успеваемост на ядрено-горивния цикъл и цялата апаратура. Този вид реактор, които по тези аргументи беше сменен от руснаците с версия AES-2006 и обясних, къде е експортиран, ще генерира, в случай че бъде издигнат в два блока в България 1 милиарда лв. по-малко доходи на година.

Оставям настрани чисто механически детайлности, само че доста скъпи, какъв брой сложен за употреба е реактор с 1.5 пъти повече системи за дейна сигурност по отношение на сегашните в Козлодуй, тъй като е с изначално чудноват механически дизайн.

Всичко изброено значи, че тези реактори са единствено за Украйна използвани, тъй като те ще ги получат гратис и ще ги оборудват отново гратис с другите детайли на една нуклеарна централа.

Получавайки първичен бонус от към 15 милиарда евро, Украйна ще може да направи невъзможното с този вид реактори - да ги направи стопански целесъобразни.

България няма по какъв начин да получи подарък от 15 милиарда евро, тъй като не е във война и не е разрушена от война страна, въпреки корупцията и краденето в неща като беленската престъпна случка, да имат провали над България тъкмо като от война.

Няма какво повече да се разяснява, с изключение на, че колкото може по-бързо би трябвало да се махат тези реактори и в случай че може нещо да се употребява за Козлодуй, с цел да се реши задаващата се драма с разрушаването на парогенераторите на 5-ти блок след престъпното въвеждане в употреба на т.нар “ново съветско гориво ” ТВСА-12, което ги натовари с 4% по-голяма топлинна мощ и радиация в прорез с всяка добра процедура в нуклеарната промишленост за остаряващи уреди.

Но корупцията при някои глобени към този момент от Съединени американски щати и Англия лица, както и алчността на Сергей Кириенко, дясна ръка на Путин и главен съучастник в доста нуклеарни и освен енергийни далавери в България, докара до всичко разказано, както и цялостното присъдружничество на българската страна и отвод на прокуратурата да проверява и изиска наказване в съда за всичко изброено.

Не един министър на енергетиката, министър-председател, шефове на енергийни комисии и депутати, чиновници на ДАНС и други служби, станаха богати като барони от беленските закононарушения, да не приказвам, че в този момент пък Румен Радев (президент, не министър на енергетиката), изпада в делириум за Белене, тъй като Сергей Кириенко му управляваше министерство на енергетиката действително по време на служебните държавни управления.

И когато протестирате, в случай че протестирате за импийчмънт на Радев, за който не спирам да приказвам, викайте против Белене, тъй като това закононарушение, дружно с Турски Поток, са ни закопали съвсем до гробна дълбочина като общество и страна.

Без да чакам героизми от вас да разберете горното разтревожени и да изискате мъдро деяние от българското държавно управление, да ви е прелестно излежаването по плажовете, къпането в морето или както там си изкарвате жегите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР