Енергийният експерт и дългогодишен дипломат Илиян Василев коментира на страницата

...
Енергийният експерт и дългогодишен дипломат Илиян Василев коментира на страницата
Коментари Харесай

Илиян Василев изригна: Николай Павлов енергиен министър? Все едно Капоне да пази хазната

Енергийният специалист и дълготраен посланик Илиян Василев разяснява на страницата си във Facebook препоръчаните от проф. Николай Габровски лица за министри в неговия проектокабинет.

" Прочетете какво съм писал през вчерашния ден - лица чартърен. Но номинацията на следствия от прокуратурата Николай Павлов за министър на енергетиката е все едно да назначиш Ал Капоне за ковчежник на държавното богатство.

Кандидатурата на Милена Плугчиева - която е президентско предложение, приказва недвусмислено - кабинетът е Радев - Борисов - Пеевски. Но това с Николай Павлов трепе, индивидът предизвикал 1 милиарда евро вреда на България!? Гледам документите, които потвърждават незаконно деяние, само че в света на Борисов и Радев това няма никакво значение.

Ще има държавно управление - в случай че не в сряда, то сигурно с третия мандат, с цел да дадат опция на Нинова да излезе с номера за спасяването на нацията.

Протестите са неизбежни. И този път пред президентството. Румен Радев е баел над този кабинет. Винаги когато имат потребност прибягват до фрагменти на Национална движение „Симеон Втори", от тези поливалентните ", недоволства някогашният ни дипломат в Москва.

Припомняме, че Николай Павлов и целият ръб на шефовете на „ Булгаргаз “ бяха отстранени в края на януари. Павлов беше разпитван в качеството си на очевидец над пет часа в Софийската градска прокуратура. Тогавашният министър председател Кирил Петков и вътрешният министър Бойко Рашков разясниха, че отстраненото към този момент управление на газовото сдружение е заплашило националната сигурност. Причината — не са обезпечени цялостните количества азерски газ, който за момента е бил по-евтин от съветския, с цел да могат да се предложат на потребителите по-ниски цени.

През 2015 година Николай Павлов става финансов шеф на „ Булгаргаз “ ЕАД. От 2016 година до началото на 2017 година е изпълнителен шеф на „ Булгаргаз “ ЕАД. От януари 2017 година до май 2017 година е длъжностен министър на енергетиката в държавното управление на проф. Огнян Герджиков. От май 2017 година до февруари 2022 година е изпълнителен шеф на „ Булгаргаз “ ЕАД. 

 

 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР