Енергийният експерт и бивш депутат от ИТН Иван Хиновски призова,

...
Енергийният експерт и бивш депутат от ИТН Иван Хиновски призова,
Коментари Харесай

Иван Хиновски: Трябва да се направи опит да се разшири регулирания пазар на ток

Енергийният специалист и някогашен народен представител от Има Такъв Народ Иван Хиновски прикани, че държавното управление би трябвало да направи опит да разшири контролирания пазар на електрическа сила. В студиото на Нова телевизия той изясни, че регулация би трябвало да има освен за жителите, а и за обществените обекти. Примерът, който беше даден, беше за манастирите, които са изправени пред това да затворят порти, тъй като не могат да платят огромните си сметки.

Гражданите, които заплащат индустриален ток в домовете си, тъй като нямат акт 16, нямат различен вид, с изключение на да завършат процедурата за приемане на постройката, сподели още специалистът.

Хиновски разяснява и интернационалната обстановка с Русия и доставките на газ. „ Каква е логиката на един продавач да спре да си продава стоката? ”, попита риторично експертът. Хиновски беше безапелационен, че България има стратегичеческа изгода, от това, че е директна страна за съветския газ. Според него тази позиция ще се ускори, в случай че се осъществя плана за газопровод до Унгария.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР