Енергийният експерт Еленко Божков призова правителството да смени политиката и

...
Енергийният експерт Еленко Божков призова правителството да смени политиката и
Коментари Харесай

Нямаме енергийна дипломация и подготвен министър. Газът ще поскъпва

Енергийният специалист Еленко Божков прикани държавното управление да смени политиката и метода си на комуникиране и деяние и насочи обвинявания към управлението на " Булгаргаз ".

“До този миг имаме декларирана подготвеност за помощ само и единствено от Гърция в лицето на нейния министър-председател. Ние нямаме енергийна дипломация, нямаме квалифициран министър. Имаме екип в “Булгаргаз” и въобще в енергетиката, на който главната задача, е да се облагодетелства за сметка на рецесията, което се вижда. “

По негови сметки потреблението на полутечен газ и останалите натрупвания, свързани с обезпечаването на различни доставки, ще покачат цената на синьото гориво с сред 30% и 50%.

" По публични данни са обезпечени от Азербайджан 1 млрд куб.м. от нужните ни над 3 милиарда естествени куб. м. тази година. За да се достави остатъкът по същия метод, ще са нужни 25 танкера за към 900 дни. Вместо 1 милиарда и 790 хиляди $ ние ще дадем 2 милиарда и 420 млн. $, което прави загубата от 630 млн. $ ", пресметна Божков пред Българска национална телевизия.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР