Енергийните проблеми на Европа е невъзможно да бъдат решени без

...
Енергийните проблеми на Европа е невъзможно да бъдат решени без
Коментари Харесай

В Сърбия убедени: Европа не може да си реши проблемите без газа от Русия

Енергийните проблеми на Европа е невероятно да бъдат решени без газа от Русия. Това разгласи генералният шеф на компанията " Сърбиягаз " Душан Баятович, представен от съветските медии.

" Ключов миг е 2020 година, когато Русия приключва доставките на газ през Украйна. Всички имат съответните механически и други решения, тъй че никой да не остане без газ ", разяснява Баятович.

В отговор на въпрос за сходството на плановете за газопроводи на условията на Европейски Съюз, Баятович посочи, че в Сърбия се работи " в сходство със сръбския закон за енергетиката, който във всичко подхожда на Третия енергиен пакет " на Европейски Съюз.

" Франция, Германия, Австрия, които продължиха контракта с Русия, Унгария и България желаят " Турски поток " и размери на газа от " Северен поток-2 " за разлика от заявките на администрацията в Брюксел, които се вършат в по-голямата си част под натиска на Вашингтон ", посочи Баятович.

Според него " Турски поток " ще стане последният огромен план в тази сфера. " Заради геополитически аргументи евентуално няма повече да се строят такива огромни инфраструктурни планове, защото се счита, че те имат голямо геополитическо въздействие. В тази връзка ще се усилват доставките на газ във полутечен тип с кораби ", означи той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР