Енергийните помощи за бизнеса ще продължат и през май. Това

...
Енергийните помощи за бизнеса ще продължат и през май. Това
Коментари Харесай

Петков: До дни ще знаем колко ще ни струва газът

Енергийните помощи за бизнеса ще продължат и през май. Това стана ясно след среща сред премиера, министри, синдикати и бизнес.

" Оценяваме рисковете, които тази война може да донесе на България, Европа и света. Обсъдихме разнообразни разновидности, с цел да има предвидимост за българския бизнес и служащите, които се трудят в него. Достигнахме до ясни изводи, че енергийните помощи за бизнеса ще продължат и през май. Другата седмица техният размер ще бъда финализиран ", съобщи на брифинг министър председателят Кирил Петков.

Той увери, че държавното управление работи интензивно, с цел да подсигурява газовите доставки след прекъсването на потока от " Газпром ". Приоритет е суровината да идва на същата цена, като доставяната от Русия.

" Надявам се в идващите дни да дадем ясна вероятност за цените на газа. И се надявам, че те няма да бъдат неприятна изненада. Надяваме се даже да няма покачване ", сподели още Кирил Петков. " Газоподоването не е спряло, не е намаляло, не се е качила цената ", добави министър председателят.

От своя страна вицепремиерът и министър на стопанската система Корнелия Нинова съобщи, че се разисква унищожаване на акциза за газа. Също по този начин се работи по вид в случай че новите доставки идват на по-висока цена, то да се търси благоприятни условия страната да компенсира разликата.

" Настояваме за увеличение на прага на регистрация по Данък добавена стойност от 50 хиляди лева на 100 хиляди лева, което е в помощ на дребния бизнес. Всички тези съответни ограничения са ориентирани към това да спасим българската промишленост, като обърнем внимание на енергоемните предприятия. Загрижени сме, че 30 хиляди компании са наранени от спрените доставки на газ ", посочи Нинова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР