Енергийните помощи ще бъдат допълнени с още 860 млн. лв.

...
Енергийните помощи ще бъдат допълнени с още 860 млн. лв.
Коментари Харесай

Добавят 860 млн.лв. за компенсация на бизнеса за скъпия ток

Енергийните помощи ще бъдат допълнени с още 860 млн. лева Това съобщи след последното съвещание на Министерския съвет за 2021 година министър председателят Кирил Петков.

По думите му това е един голям запас, който ще бъде вкаран за попречване на шока от енергийните цени. Абсолютно сме наясно, че доста от бизнесите имат усложнения с покриването на енергийните разноски, както и разпределителните сдружения имат мощни усложнения, което може да се отрази и на цените за бита.

Петков чака идната коронавирус вълна до няколко седмици и за това имунизацията би трябвало да бъде увеличена на най-много. Иначе има риск от запълване на лечебните заведения и евентуални опасности от затваряне на стопанската система и на учебните заведения. Ще има опция да бъде понижен срокът сред втората и третата доза на имунизация. Около 100 млн. лева ще коства на бюджета добавката за имунизация.

Тези, които се имунизират през януари месец, ще получат добавките от 75 лв. още през февруари месец.

Правителството е решило още да даде 120 млн. лева за продължаването на мярката 60/40, с цел да може да се поддържат равнищата на претовареност. Тези пари ще поддържат 80 000 работещи в идващите месеци.

За самите пенсионери в допълнение 750 000 млн. лева ще бъде вкарани, тъй че да няма понижение на пенсиите, заяви още Кирил Петков, визирайки добавката от 60 лева
 Борисов се чуди какво прави бизнесът при Радев, не сме президентска република
Борисов се чуди какво прави бизнесът при Радев, не сме президентска република

ГЕРБ към този момент счита мораториума за нездравословен, няма потребност и от КСНС
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР