Енергийните министри на страните-членки на ЕС постигнаха политическо съгласие за

...
Енергийните министри на страните-членки на ЕС постигнаха политическо съгласие за
Коментари Харесай

Енергийните министри на ЕС постигнаха съгласие за икономия на природен газ

Енергийните министри на страните-членки на Европейски Съюз реализираха политическо единодушие за понижаване на потреблението на газ преди отоплителния сезон, това излиза наяве от обява Туитър след съвещанието им.

Постигнато е политическо съглашение да се понижи потреблението на газ с 15 на 100 от август до края на март следващата година, оповестява БНР. Предвиждат се дерогации за страните с лимитирани интерконекторни връзки с други държави-членки.

„ Това не беше задачата невъзможна! Министрите реализираха политическо съглашение за понижаване на търсенето на газ преди идната зима “, заяви Чехия, която е ротационен ръководител на Европейски Съюз.

Energy | This was not a Mission Impossible! Ministers have reached a political agreement on gas demand reduction ahead of the upcoming winter.
— EU2022_CZ (@EU2022_CZ)
„ България показва кардинална поддръжка на заложените в Плана REPowerEU ограничения за понижаване на зависимостта на Европейски Съюз от съветски изкопаеми горива и сливане на напъните за реализиране на по-устойчива енергийна система и гарантиране на енергийните доставки за Европейския съюз (ЕС), както в показания на 20 юли 2022 година пакет на Европейска комисия „ Спестяване на газ за подсигуряване на зимата “, това е част формалната българска позиция, която е била изразена изключителната среща на енергийните министри на Европейски Съюз, заяви в понеделник Българска телеграфна агенция, като се базира на Министерство на енергетиката.

„ С оглед подготвеността на Европейски Съюз при положение на цялостно прекъсване на газовите доставки от Русия още през 2022 година, предложенията от пакета на Европейската комисия (ЕК) са в вярната тенденция, при вземане предвид с националните специфики и стартовите позиции на всяка страна членка, както и даване на нужната еластичност за реализиране на упоритостите “, допълват от енергийното ведомство.

Преди ден ръководителят на Европейска комисия Урсула Фон дер Лайен изрази увер
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР