Енергийните компании инвестират милиарди долари в проучване на нефт и

...
Енергийните компании инвестират милиарди долари в проучване на нефт и
Коментари Харесай

Новите открития на нефт и газ са разочароващи

Енергийните компании влагат милиарди долари в изследване на петрол и газ, само че резултатите са разочароващи, съгласно отчет на норвежката консултантска група Rystad Energy. Въпреки увеличените разноски действителните открития до момента са минимални.

Докладът открива, че огромните енергийни компании, в това число BP, Chevron, Eni, Shell и TotalEnergies, са отделили към 7 милиарда $ за изследване тази година, което съставлява 10% нарастване спрямо предходната. Въпреки това броят на новите запаси, открити през първата половина на годината, се прави оценка на 42% по-нисък от същия интервал на 2022 година

Rystad Energy допуска, че незадоволителните открития евентуално се дължат на внимателен метод, подхванат от петролните и газови компании през този временен интервал. Освен това отчетът акцентира смяна в тактиката към ориентиране към по-печеливши и геологично добре разбрани райони, което може да изясни неналичието на сполучливи старания за изследване.

Повечето от проучвателните действия са фокусирани върху дълбоководни офшорни запаси. Въпреки забележителната инвестиция обаче има малко какво да се покаже във връзка с новите открития. Rystad Energy показва, че в случай че наклонността продължи, 2023 година евентуално може да бъде година с рекордно ниски открития.

Докладът акцентира смисъла на огромните енергийни компании в бранша на изследването, защото се чака те да допринесат с почти 14% от общите световни разноски за изследване през идващите месеци. Това също по този начин допуска, че в бъдеще може да се следи ускорение на активността в бранша нагоре по веригата, защото опасенията по отношение на дефицита от страната на предлагането не престават.

В умозаключение, енергийните компании са изправени пред провокации при намирането на нови ресурси от петрол и газ, макар увеличените вложения в изследване. Индустрията е в интервал на преход, като фирмите демонстрират нерешителност и трансформират тактиките си към по-печеливши райони. Липсата на сполучливи открития до момента поражда опасения по отношение на бъдещето на изследователските старания.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР