Енергийните експерти Васко Начев и Еленко Божков коментираха в ефира

...
Енергийните експерти Васко Начев и Еленко Божков коментираха в ефира
Коментари Харесай

Експерти: Да намалим износа на ток също е абсурдно

Енергийните специалисти Васко Начев и Еленко Божков разясниха в ефира на Нова телевизия сериозно високите цени на електрическата енергия и синьото гориво у нас и вероятните изходи от обстановката.

„ Да се премине на контролирания пазар на ел. сила за небитови консуматори би било близо до парадокса. Да понижим износа на ток също е неуместно. Би могло да се създадат дълготрайни контракти, с цел да има предвидимост, изключително за общини и общински предприятия”, счита Васко Начев.

Според Еленко Божков въвеждането на мораториума е довел до неприятна известност на България в Европейския съюз. Това решение можело да върне небитовите консуматори на контролирания пазар.

Експертите са безапелационни, че цената на синьото гориво у нас може да се контролира като се вкара действителна конкуренция на „ Булгаргаз” - частни компании могат да дадат по-добра цена за импорт на газ.

„ Още през 2017 година беше ясно, че в случай че „ Булгаргаз” не промени държанието си на пазара, той ще бъде изхвърлен”, сподели още Начев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР