Енергийната зависимост е оръжие и трябва да реагираме, когато се

...
Енергийната зависимост е оръжие и трябва да реагираме, когато се
Коментари Харесай

Борел: Енергийната зависимост е оръжие и трябва да реагираме, когато се използва срещу нас

Енергийната взаимозависимост е оръжие и би трябвало да реагираме, когато се употребява против нас, съобщи през днешния ден висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността на конференция след взаимно съвещание на европейските министри на външните работи и на защитата, отдадено на Украйна.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2974
Той посочи, че министрите не са дали своят вот през днешния ден за въвеждане на нови наказания против Русия. В отговор на въпрос Борел означи, че анулацията на глобите не е на дневен ред, тъй като те са средство за напън.

Първо би трябвало да се реализира помирение, а по-късно да се контракти и дълготраен мир, разясни висшият представител.

По неговите думи съветският президент Владимир Путин употребява украинските бежанци против Европейски Съюз и означи, че съветските сили не унищожават украинската транспортна инфраструктура, а единствено градовете, с цел да ги обезлюдят.

По неговите думи всички украински бежанци, които към този момент доближават 3,3 милиона души, са добре пристигнали в Европейски Съюз и всички европейски страни им оказват помощ.

Европейски Съюз е извънредно обединен в поддръжката за Украйна, ще продължим да изолираме Русия, ще назоваваме военните закононарушения, нарушаванията на интернационалното и филантропичното право.

Ще продължим да оказваме икономическа и финансова поддръжка за Киев, както и за украинските въоръжени сили, добави той.

Борел заяви, че през днешния ден е реализирано единодушие да се провиснал още половин милиард евро за защитата на Украйна. Той добави, че с одобряването на така наречен

Стратегически компас на Европейски Съюз за общ метод в защитата се основава за първи път ресурс от 5000 чиновници с общо командване, които да бъдат в положение за бързо разрастване.

По неговите думи Европейски Съюз харчи за защита колкото Китай и четири пъти повече от Русия, само че не със същата успеваемост.

Борел уточни, че се чака Европейски Съюз да откри и запълни пропуските в отбранителната си политика. Европа е под опасност поради нахлуването в Украйна, това не са единствено думи, предизвести Борел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР