Енергийната сигурност на България е гарантирана и към този момент

...
Енергийната сигурност на България е гарантирана и към този момент
Коментари Харесай

Няма промяна в доставките на газ за България заради напрежението Русия-Украйна

Енергийната сигурност на България е обезпечена и към този миг няма терзания поради обстановката в Керченския пролив сред Русия и Украйна. Това съобщи енергийният министър Теменужка Петкова, която взе участие в кръгла маса, отдадена на диверсификацията на енергийните запаси в Югоизточна Европа.

 © БТАТеменужка Петкова, министър на енергетиката: Към сегашния миг доставките на природен газ към България са в нормалния си режим. Няма безусловно никакви терзания и учредения за такова терзание. Но, несъмнено, всяка една държава-членка, според регламентите, свързани с енергийната сигурност в границите на Европейски Съюз, е длъжна да подхваща съответни дейности и да има подобен проект за деяние. Ние, несъмнено, имаме подобен проект за деяние. Имаме контракт за противоположен поток, реверсивен поток от страна на Гърция, имаме нужните количества в Чирен, тъй че, българските жители би трябвало да бъдат спокойни. Енергийната ни сигурност е обезпечена.
Пред участниците във форума тя уточни, че " Булгартрансгаз " ще се включи в построяването на терминала за полутечен газ в Александруполис, като придобие миноритарен дял от интернационалната компания. По този метод България ще може да получава през бъдещия конектор с Гърция, с изключение на стандартен газ, само че и втечнено синьо гориво от Съединени американски щати, Алжир или Катар.

 България ще взе участие като акционер в терминала за полутечен газ в Александруполис България ще взе участие като акционер в терминала за полутечен газ в Александруполис
Енергийната система на страната е готова за зимата. Това съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия министърът на енергетиката Теменужка Петкова.Тя добави, че...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР