Енергийната криза може да представлява историческа възможност за преминаване към

...
Енергийната криза може да представлява историческа възможност за преминаване към
Коментари Харесай

Румънският президент видя и положителна страна в енергийната криза


Енергийната рецесия може да съставлява историческа опция за прекосяване към същинска енергийна самостоятелност от съветския газ посредством вложения във възобновими източници, съобщи румънският президент Клаус Йоханис на взаимна конференция с американския вицепрезидент Камала Харис, съобщи Аджерпрес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2337

" Анализирахме дружно с госпожа вицепрезидента и вероятностите на енергийната сигурност. Съгласихме се, че тази рецесия може да съставлява историческа опция за прекосяване към същинска европейска енергийна самостоятелност от съветския газ посредством вложения във възобновими източници, в бранша на атомната сила, посредством диверсификация на източниците, импорт на полутечен природен газ и, несъмнено, че нараснала съгласуваност ", съобщи Йоханис.

Държавният глава подсети, че в срещата на върха на COP 26 в Глазгоу беше показан взаимният план на Румъния и Съединени американски щати за включване на дребни модулни реактори в националната система. " Договорихме се да продължи и да засилим нашето съдействие в този стратегически аспект ", означи Йоханис.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР