Енергийната компания Cheniere Marketing е сключила договор за продажба на

...
Енергийната компания Cheniere Marketing е сключила договор за продажба на
Коментари Харесай

Cheniere и Trafigura сключиха договор за доставка на втечнен газ за следващите 15 г.


Енергийната компания Cheniere Marketing е сключила контракт за продажба на полутечен природен газ с една от най-големите транспортни компании света – Trafigura. Американската компания ще доставя на Trafigura по 1 млн. тона полутечен природен газ от 2019 година Договорът е за 15 години, обясниха от сдруженията в свое прессъобщение. Доставките ще се правят въз основата на FOB (free on board), a цената ще бъде индексирана всеки месец. За база ще се употребяват цените на американския газов хъб Henry Hub, като към тях ще се прибавя и спомагателна такса, изясняват от американската компания, която е дъщерна на енергийния конгломерат Cheniere.

„ Имаме удоволствието да съобщим за това дълготрайно съглашение с Trafigura, които са значим състезател на международния LNG пазар. Очакваме този контракт да подкрепи проектите на Cheniere за развиване, както и се надяваме на едно сполучливо, дълготрайно съдействие с Trafigura като наш клиент “, изясни Джак Фуско, президент и основен изпълнителен шеф на Cheniere. „ С гъвкавите решения, съобразени с потребностите на клиента ни, това съглашение показва опциите на Cheniere да бъде водещ международен снабдител в областта на втечнения природен газ “, добави Фуско.
Припомняме, че американската енергийна компания Cheniere е основана в Хюстън и е профилирана в бизнеса с доставки на полутечен природен газ. Дружеството развива планове в Тексас, а има и оперира LNG терминала Sabine Pass в Луизиана.

Trafigura пък е една от най-големите търговски групи за доставка на артикули по света. Компанията обезпечава, съхранява, транспортира и доставя редица първични материали, в това число петролни артикули и техните производни. Отделно компанията има терминали за доставка, складови бази по целия свят, а и е притежател на логистичния оператор Impala Terminals.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР