Енергийната комисия в парламента ще разгледа ветото на президента Румен

...
Енергийната комисия в парламента ще разгледа ветото на президента Румен
Коментари Харесай

Енергийната комисия в НС разглежда ветото на президента на промените в Закона за енергетиката

Енергийната комисия в Народното събрание ще прегледа ветото на президента Румен Радев на измененията в Закона за енергетиката, които плануват цялостна либерализация на пазара на електрическа сила за битовите консуматори до 2026 година.

Според президента, стандартът на живот на болшинството от българските жители остава най-ниският в Европейски Съюз, а плануваните промени биха могли още повече да затруднят точно хората, които така и така мъчно посрещат ежедневните си разноски.

Промените в Закона за енергетиката бяха признати от депутатите на 5 октомври, като плануват на 1 януари 2026 година битовите консуматори да излязат на свободния пазар на електрическа енергия. Очаква се ветото на президента да бъде гледано в пленарна зала на изключително съвещание в петък, което беше поискано от ГЕРБ и Движение за права и свободи. Това обаче провокира следващ скандал измежду партиите, подкрепящи ръководството, като от ПП-ДБ се оповестиха срещу съвещанието, тъй като е допустимо да се употребява за предизборна естрада.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР