Енергийната комисия в Народното събрание отхвърли с 11 гласа за,

...
Енергийната комисия в Народното събрание отхвърли с 11 гласа за,
Коментари Харесай

Ветото на Радев за Закона за енергетиката бе отхвърлено от ресорната комисия в НС

Енергийната комисия в Народното събрание отхвърли с 11 гласа " за ", 3 " срещу " и без " въздържали се " ветото на президента Румен Радев върху измененията в Закона за енергетиката , които плануват цялостна либерализация на пазара на електрическа енергия за битовите консуматори до 2026 година, заяви Българска национална телевизия. Против гласоподаваха представители на " Възраждане ", Българска социалистическа партия и " ИТН ".

Беше коментирано и построяването на нови мощности на АЕЦ " Козлодуй " . Според Ивайло Мирчев от ПП/ДБ това е вярна стъпка на държавното управление за енергийната самостоятелност на страната.

Депутатът от ГЕРБ и ръководител на комисията Делян Добрев съобщи, че ще упорства сдружението, което ще построява ги построява, да не е с капитал 500 млн. лв., а 1,6 милиарда лева, с цел да не може парите да бъдат взети и изхарчени от финансовия министър, а да отидат по предопределение.

По отношение на проблема с " Лукойл " Добрев размаха пръст против икономическия министър Богдан Богданов по отношение на негово изявление от през вчерашния ден, че няма по какъв начин страната да прибере нужните средства от " Лукойл поради недостатъци в законодателството. Ивайло Мирчев продължи да отстоява позицията, че би трябвало да се прибере дължимото от " Лукойл ".

" Има две тематики. Едната е обвързвана с въпросните 500 милиона, които Денков сподели че дължат и ще внесат другата седмица. Втората тематика е с вноските в енергийния фонд, който както през вчерашния ден ви обясних, в случай че отхвърлим ветото в зала в петък " Лукойл " би трябвало да стартира да прави от вторник вноски в размер на три милиона лв. дневно , които три милиона лв. да се връщат на хората под формата на 73 ст. отстъпка за бензина и дизела ", разяснява Делян Добрев

Ивайло Мирчев от своя страна разяснява: " През последната година " Лукойл " направи връх по облагата, която осъществя с помощта на разликата в цената сред " Брент " и " Урал ". Това което би трябвало да се случи е " Лукойл " да си заплати всичко, което дължи на българския бюджет. За страдание тези задължения не са от в този момент, те са от 2007-2009 година и би трябвало да погледнем обратно, с цел да забележим другите държавни управления дали по някакъв метод " Лукойл " са облагодетелствали и е плащала по-малко налози на българския бюджет. "

Предстои измененията в Закона за енергетиката да бъдат разисквани наново в пленарна зала.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР