Енергийната ефективност трябва да бъде повишена два пъти до 2030

...
Енергийната ефективност трябва да бъде повишена два пъти до 2030
Коментари Харесай

МАЕ призова енергийната ефективност да бъде повишена двойно, за да бъдат постигнати климатичните цели

Енергийната успеваемост би трябвало да бъде нараснала два пъти до 2030 година, с цел да бъдат реализирани климатичните цели, прикани през днешния ден Международната организация за силата (МАЕ), представена от Българска телеграфна агенция.

Повишаването на енергийната успеваемост ще даде опция да бъде реализирана задачата за ограничение на световното стопляне до 1,5 градуса по Целзий над прединдустриалните равнища и в същото време ще подсигурява повишението на сигурността и достъпността на енергийните доставки. Това разгласи МАЕ на конференция, която се организира във Версай край Париж.  

" Ако напредъкът при постигането на енергийна успеваемост се увеличи от 2,2 на 100 годишно сега до 4 на 100 през 2023 година, то това би могло да докара до уверено понижаване на нездравословните излъчвания на парникови газове ", съгласно отчет на организацията, огласен на форума. 

Освен това повишението на енергийната успеваемост основава работни места, води до понижаване на разноските за сила, до ограничение на замърсяването на въздуха и на зависимостта на страните от вноса на изкопаеми горива.

" Днес следим мощен подтик на (усилията за повишение на - бел. ред) енергийната успеваемост ", съобщи шефът на МАЕ Фатих Бирол. 

" Държави, на които се пада над 70 на 100 от международното ползване на сила, започнаха нови или по-ефективни политики, откогато световната енергийна рецесия стартира преди повече от година ", добави Бирол. 

В конференцията, проведена от МАЕ, вземат участие представителите на държавните управления на над 30 страни и основните изпълнителни шефове на повече от 40 корпорации. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР