Енергетиците от ТЕЦ-овете в Маришкия басейн отказаха среща с представители

...
Енергетиците от ТЕЦ-овете в Маришкия басейн отказаха среща с представители
Коментари Харесай

Преговори за енергийния преход: Миньорите плашат кабинета с протести

Енергетиците от ТЕЦ-овете в Маришкия басейн о тказаха среща с представители на кабинета по противоречивите териториални проекти и заплашиха с митинги и блокади.

Причината - планът на ръководещите е оповестен доста късно. Те упорстват документът да бъде импортиран за гласоподаване след месец.

Комисията по еврофондове ще преглежда всичко, съобщи водачът на ГЕРБ

След всеобщия митинг предходната седмица в София, двете страни по този начин и не стигнаха до консенсус по отношение на плавния преход към понижаване на производството на сила от въглищни централи. А през днешния ден зам.-министърът на енергетиката Красимир Ненов дойде в Раднево за среща, само че беше освиркван от служащи и синдикалисти от Топлоелектрическа централа „ Марица Изток 2 “ и Топлоелектрическа централа „ Мини Марица Изток “.

„ Смятам, че има грандиозна операция на мнението на хората. Действително има доста пропуски и закъснение в правенето на териториалните проекти и то да бъде усъвършенствано в границите на формалното договаряне с Европейската комисия “, съобщи зам.-министърът на енергетиката Красимир Ненов.

“Трябва да имаме потенциал от въглищни централи, само че да развиваме и другите възобновими източници ”, съобщи Денков

„ Ако до края на деня министър Денков не одобри нашите условия - териториалният проект да бъде отложен с тъкмо един месец, през който един месец да има действително публично разискване, ние на следващия ден ще блокираме няколко пътни артерии “, съобщи и Деян Дяков от КНСБ.  

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР