Енергетици от Топлоелектрическа централа Марица 3 се подвигат на митинг.

...
Енергетици от Топлоелектрическа централа Марица 3 се подвигат на митинг.
Коментари Харесай

Държавата хвърля в бездната стотици работници без да осигури спасителна мрежа прехраната им

Енергетици от Топлоелектрическа централа " Марица 3 " се подвигат на протест. " Сандов, по какъв метод се живее без ток? " Стотици служащи от затворената Топлоелектрическа централа " Марица 3 " се готвят да излязат на протестно шествие. Недоволните ще се съберат в понеделник в 16:30 пред Централата и оттам ще тръгнат към Околовръстния път към Стара Загора, който имат намерение да затворят. Събитието ще се провежда под мотото " Не убивайте българската енергетика! ".

" В защита на енергийната автономия на България по време на икономическа криза ние споделяме стоп на зелената мафия и опитите да лишават хляба ни. " обясниха служащи. Протестиращите ще упорстват страната да анулира наложената административна мярка, заради която към този миг две седмици Топлоелектрическа централа " Марица 3 " не работи. Въпреки че всички рекомендации от институциите към централата са изпълнени, все още сдружението е затворено.

" Ние няма да позволим да бъдем използвани за популистки цели, да ни размотават от институция на институция. Искаме да запазим енергийното сърце на България и страната ни да може да оцелее енергийно. Нека българите да не заплащат непостижими цени за тока, който някои от ръководещите явно целят да купуваме отвън " споделиха още обезпокоени енергетици. Работниците оповестиха, че отхвърлят да са жертва на политически борби и на несъразмерните клякания пред Брюксел.

" От началото на годината сме в непрекъснат режим на инспекции и спиране и пускане на централата. Имаше редица обещания, единствено че не се правят " споделят служителите на сдружението. Протестиращите от енергийното сдружение са мощно обезпокоени от неяснотата, хората живеят в страх и несигурност. " Киро, " вържи " Сандов! ", " Сандов, по какъв метод се живее без ток? ", " Днес зелен режим, на идващия ден режим на тока " са само част от гневните отзиви на засегнатите служащи.

Всички те желаят решение през днешния ден, защото им е писнало от подигравки. Нямаме търпението да слушаме повече лъжи. Ако би трябвало, ще стигнем до по-тежки форми на протест - да защитим нашите работни места, да защитим бъдещето на нашите семейства и деца. " динни, ще покажем на ръководещите, че имаме свободата да отстояваме правото си на труд и българската автономия. " споделиха още служители на Топлоелектрическа централа " Марица 3 ".

От сдружението обясниха, че тези, които по този метод бързо затвориха идната работеща централа, нямат изработен и очевиден план какво ще се случи с хората от региона, с техните семейства и с какво ще заменят тока, който се основава от Топлоелектрическа централа " Марица 3 ".

" Вносните първоначални материали ни правят подчинени на цените на интернационалните пазари. Местните източници би трябвало да бъдат непокътнати при тази тежка енергийна криза с доставките " оповестиха от предприятието. " Не може да ни хвърлят в бездната, без да знаем дали отдолу под има избавителна мрежа " допълват.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР