Енергетиката ни се нуждае от спешни мерки за гарантиране на

...
Енергетиката ни се нуждае от спешни мерки за гарантиране на
Коментари Харесай

Румен Петков: Енергетиката ни се нуждае от спешни мерки за гарантиране на диверсификацията

Енергетиката ни се нуждае от незабавни ограничения за гарантиране на диверсификацията по този начин, както я схващат естествените хора – застраховане на газовата сигурност и газ на най-ниска цена. Това разяснява пред медиите в Бургас ръководителят на АБВ Румен Петков. Той акцентира, че изказвания, като „ …ще преговаряме с всички.. “ на процедура значат „ няма да преговаряме с никого, а ще пълним джобовете на мощните на деня или ще купуваме съветски газ през медиатори, с което отново стигаме до пълненето на нечии джобове, разяснява Петков.

„ Служебният министър на енергетиката се държи като човек, който вятър го вее на бял катамаран и вместо да обикаля тук и там, да организира нужните договаряния и да подсигурява сигурността. Иначе ще дискредитира кабинета, като цяло, а и този, който го е назначил “, сподели още Румен Петков.

Председателят на АБВ разяснява и положението на „ Булгаргаз “, като акцентира, че отишлото си управление на компанията, като се изключи ръководителя на Съвета на шефовете, носи директната отговорност за финансовата злополука на сдружението, защото го е поело със суми по сметките му от 100 млн. лева „ Това държавно управление даде 800 милиона държавен заем на „ Булгаргаз “ за три години при 2% годишна рента. Днес „ Булгаргаз “ дължи 400 млн., от които 105 на Национална агенция за приходите “.

Петков уточни, че с въпросния заем за три години, на практика всяка година „ Булгаргаз “ ще стартира с 16 милиона загуба лихви, с заем от 800 милиона и 400 милиона отговорности. Всичко това изискуем на държавното управление на Кирил Петков, добави ръководителят на АБВ.

Решението, съгласно Румен Петков, е просто и то се състои в увеличение на капитала на „ Булгаргаз “, ефикасни светкавични договаряния за гарантиране на сигурността на доставките на газ на най-ниска цена и цялата истина пред очите на обществото.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР