Енергетиката е изключително важен сектор от икономиката на всяка държава.

...
Енергетиката е изключително важен сектор от икономиката на всяка държава.
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Започваме сериозна битка с крадците на ток



Енергетиката е извънредно значим бранш от стопанската система на всяка страна. Той би трябвало да се преглежда съществено и обширно. Той е директно обвързван с промишлеността и битовите консуматори. Важно е по него да има консенсус. Това сподели министърът на енергетиката Теменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967... към профила в ефира на БТВ.

„ Основната тематика на диалозите при визитата ми в Москва и членове на "Росатом " беше увеличението на живота на 5 и 6 блок на АЕЦ Козлодуй. Стана дума и за плана АЕЦ Белене. До края на месец септември в България ще имаме два реактора и би трябвало да решим какво ще вършим с тях. Държавата занапред ще търси вложител. Първото, което ще създадем, когато оборудването дойде е да създадем доклад на пасивите и активите. Росатом има интерес да взе участие като реализатор в този план. До момента е вложен доста огромен запас по плана. Трябва да сме виновни и да се погрижим по най-хубавия метод парите на данъкоплатците, които са дадени до тук. Държавата занапред търси вложител за АЕЦ Белене “, безапелационна беше Петкова.

„ Междувременно с учени от Българска академия на науките работим по енергийната тактика на България до 2030 година В тази група сме поканили да вземат участие представители на всички парламентарни групи, с цел да има консенсус “, уточни енергийният министър.

„ Изключително значимо за нас е да запазим своето основно място като транзитьор на природен газ. България е естественият път, по който минават потоците. Трябва да се възползваме от своето географско преимущество. Ние би трябвало да отстояваме националните си ползи, в това време не би трябвало да позволяваме да бъдем, заобиколени “, акцентира Петкова.

"Южен поток " е преустановен. Много съществено се работи по реализацията на "Турски поток ". Ние би трябвало да създадем по този начин, че да останем на газовата карта на Европа, съобщи Теменужка Петкова.

Относно построяването на вместилище на радиоактивни боклуци, Петкова сподели: „ Нямаме нищо рисково от тази процедура. Това е реализацията на един ангажимент, който сме поели като страна-членка на Европейски Съюз. Гражданите би трябвало да са спокойни. Това вместилище се построява по всички правила за сигурност “.

На финала на диалога Петкова бе безапелационна, че стартира сериозна борба с крадците на ток. По думите й не е обикновено те да заплащат доста по-малко от останалите. Затова при доказване на това закононарушение ще им се постановат наказания в троен размер. "Една неправда е на път да се преодолее. Миналата година организирахме конгрес и там обсъдихме тази значима тематика за кражбите на ток. Парадоксът бе, че, когато се усвои електрическа енергия нелегално, се плащаше глоба, по-ниска от останалите битови консуматори. Сега тази цена ще бъде повишена и крадците ще заплащат три пъти по-висока от това, което заплащат естествените консуматори ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР