Енеа Бастианини, Мигел Оливейра и Раул Фернандес, които пропуснаха последния

...
Енеа Бастианини, Мигел Оливейра и Раул Фернандес, които пропуснаха последния
Коментари Харесай

Бастианини, Оливейра и Фернандес се завръщат в MotoGP този уикенд

Енеа Бастианини, Мигел Оливейра и Раул Фернандес, които пропуснаха последния спортен уикенд в MotoGP поради травми ще се завърнат в кралския клас по време на Гран При на Италия този уикенд.

За Бастианини това ще е едно дълго чакано завръщане, защото италианецът действително не е взел участие в нито едно съревнование през тази година. Той се контузи още в първия спринт за сезона в Португалия, след което напълно пропусна уикендите в Аржентина и Съединените щати.

Той опитва да се завърне в Гран При на Испания, само че болките в контузеното дясно рамо се оказаха прекомерно мощни и той приключи присъединяване си на „ Херес “ в средата на съботната подготовка. След това Бастианини изобщо не пътува до Льо Ман за Гран При на Франция, само че употребява дългата отмора сред старта във Франция и домашната му Гран При на Италия, с цел да приключи своето възобновяване.
 От Дукати няма да желаят Бастианини да оказва помощ на Баная, най-малко към този момент От Дукати няма да желаят Бастианини да оказва помощ на Баная, най-малко към този момент
По всичко наподобява, че италианецът към този момент е подготвен да се завърне в кралския клас, само че въпреки всичко той ще би трябвало да премине обзор при формалните доктори на шампионата в границите на днешния ден, с цел да получи формалното позволение да се върне на борда на своята машина. Очаква се това да се случи и по този начин този уикенд на „ Муджело “ ще има цели девет мотора на Дукати, защото тестовият играч на италианеците Микеле Пиро е деклариран с „ уайлд кард “.

С „ уайлд кард “ този уикенд ще взе участие и тест водачът на Априлия Лоренцо Савадори, който във Франция преди месец кара на мястото на Мигел Оливейра в екипа на RNF Априлия. Португалецът не започва на „ Бугати “ след травмата в раменната кост, която получи при рухването на старта на Гран При на Испания.

От RNF Априлия обаче оповестиха, че и Оливейра, и съотборникът му Раул Фернандес ще се завърнат този уикенд. Фернандес стартира уикенда във Франция, само че след единствено три обиколки се отдръпна поради болки в дясната ръка, породени от интервенцията против арм пъмп, която му бе направена малко след Гран При на Испания.

Единственият титулярен водач в MotoGP, който няма да взе участие на „ Муджело “ тази седмица е Пол Еспаргаро. Испанският играч на Tech3 ГАСГАС продължава своето възобновяване от контузиите, които получи при рухването си в Португалия, а неговото място и този уикенд ще бъде заето от Йонас Фолгер.
 Еспаргаро пропуща и Гран При на Италия Еспаргаро пропуща и Гран При на Италия
Така на старта този уикенд би трябвало да застанат общо 24 състезателя, в това число двамата „ уайлд кард “ водачи.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР