Eнеа Бастианини (Италия, Дукати) спечели първа победа за сезона, след

...
Eнеа Бастианини (Италия, Дукати) спечели първа победа за сезона, след
Коментари Харесай

Енеа Бастианини спечели Гран При на Малайзия в клас MotoGP

Eнеа Бастианини (Италия, Дукати) завоюва първа победа за сезона, откакто победи в клас MotoGP за Гран При на Малайзия, 18-и кръг от международния шампионат по мотоциклетизъм на писта.

Италианецът измина 20-е обиколки за 39:59.1370 минути. Испанецът Алекс Маркес от Грезини Рейсинг остана втори на 1.535 секунди, до момента в който Хорхе Мартин (Испания, Прамак Рейсинг) не съумя да понижи изоставането от водача в шампионата Франческо Баная (Италия, Дукати).

Баная приключи трети с пасив от 3.562, до момента в който Мартин, който беше вторият най-бърз в квалификацията, се подреди четвърти на 10.526 секунди, с цел да изостане с 14 точки зад италианеца в генералното класиране.

Победата е огромно задоволство за Бастианини, който счупи рамото си в спринта в първия кръг на сезона в Португалия, а по-късно пропусна още надпревари, откакто претърпя интервенция през септември на лявата ръка и на левия гален.

25-годишният италианец беше напрегнат за резултати, откакто мина към фабричния тим на Дукати и стана седмият друг играч, който печели съревнование този сезон.

" Изключително съм изтощен. Днес дадох 100 % от себе си. След дълго време без подиум, реализирах тази победа. Семейството и приятелите ми знаят какво трябваше да направя, с цел да дойде тук. Това е фантастично ", сподели Бастианини след триумфа.

Италианецът и спечелилият в съботния спринт Маркес бяха най-бързи още първоначално и оставиха други двама кандидати за купата зад себе си в първата обиколка след съществено движение. Четиримата състезатели бързо напреднаха пред главната група, Бастианини усили преднината си пред Маркес, до момента в който Мартин се опитваше да изпревари Баная.

Но с напредването на надпреварата Мартин беше заставен да отстъпи, до момента в който се опитваше да резервира гумите си в ужасяващата горещина на пистата " Сепанг ", до момента в който Баная изглеждаше удовлетворен да резервира третото място.

Фабио Куартараро с Ямаха приключи на пета позиция и скапе 25-ия рожден ден на Марко Бедзеки, който остана шести.

В генералното класиране при водачите отпред е Баная с 412 точки, пред Мартин с 398 и Бедзеки (Италия) с 323.

Последните два старта за сезона в MotoGP са в Катар и във Валенсия.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР