Ендокринологът Михаил Богомолов сподели в интервю за AiF колко чай

...
Ендокринологът Михаил Богомолов сподели в интервю за AiF колко чай
Коментари Харесай

Чаят – ободряващ и здравословен

Ендокринологът Михаил Богомолов показа в изявление за AiF какъв брой чай можете да пиете дневно, без да навредите на здравето си.
Според него възрастен човек може да употребява 400 мг кофеин дневно без да вреди на здравето си. „ Тъй като това вещество се намира освен в чая и кафето, само че и в Кока-колата, енергийните питиета, какаото и шоколада, за улеснение при пресмятане на дневната консумация на кофеин, ние предложихме кофеинова единица (КЕ) от 100 мг кофеин “, изясни Богомолов.
И по този начин, един литър слаб зелен чай съдържа към една KE, тъй че можете да изпиете съвсем четири литра от тази напитка дневно. При по-силна централизация на чая, един KE ще се съдържа в към половин литър от напитката, в този случай ограничаването ще бъде малко повече от два литра от крайния артикул. На собствен ред дневната доза мощен черен чай, съдържащ четири KЕ, ще бъде към 1 литър.
„ С една дума, чаят е доста здравословна и ободряваща напитка с оптимално наличие на кофеин: мъчно е да се предозира с него и в това време ще си набавите доста потребни антиоксиданти “, заключи лекарят.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР