Ендокринологът и диетолог Анастасия Тараско сподели пред „Lenta.ru” кои продукти

...
Ендокринологът и диетолог Анастасия Тараско сподели пред „Lenta.ru” кои продукти
Коментари Харесай

Най-подходящите продукти за пречистване на организма от токсините

Ендокринологът и диетолог Анастасия Тараско показа пред „ Lenta.ru” кои артикули са най -подходящи за филтриране на организма от токсините.

Тя означи, че при три хранения дневно е належащо да се пие вода или билков чай сред храненията, както и да се изключат закуски и питиета с добавена захар.

"Основата на диетата би трябвало да са зеленчуците - те обезпечават на организма задоволително количество фибри, които отстраняват токсичните субстанции и служат като храна за потребните бактерии. Участието на кореноплодните в детокса на тялото би трябвало да бъде упомената особено, тъй като те имат удобен резултат върху храносмилането и работата на черния дроб “, сподели Тараско.

Подправките имат сходна функционалност: изключително куркума, черен пипер, кардамон и индийско орехче. Полезно е да включите в менюто си някои ферментирали храни - кисело зеле, кисели краставици и млечни артикули. "Те подтикват храносмилането, възстановяват микрофлората и съдържат спомагателни витамини и минерали ", поучава Тараско.

Отлично средство за пречистване на тялото са „ зелени” храни като коприва, спанак, киселец, копър, магданоз, рукола. Те обезвреждат действието на свободните радикали и отстраняват отпадъците и токсините от тялото с помощта на антиоксидантите, с които са богати.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР