Ендокринолог за скритите ползи и явните рискове на постите Постите

...
Ендокринолог за скритите ползи и явните рискове на постите Постите
Коментари Харесай

Какво казва учителят Дънов

Ендокринолог за скритите изгоди и явните опасности на постите Постите - победа на духа над плътта или тестване за здравето

За да бъде здрав и мощен човек, понякога се подлага непринудено на пост. Гладът усилва организма. Има смисъл човек да гладува, само че не и да прегладнява. Природата си служи с апетит като популярен, мощен мотор. Всички химични реакции се основават на глада. Съзнателният апетит продължава живота. 

Истинският пост е способ за контролиране на възприятията и мислите на хората. Постът не се заключава единствено в неядене и непиене, в неядене на мазнини и месо, само че през това време на поста човек би трябвало да се храни с възвишени мисли и усеща, да е подготвен да се помири с всички свои врагове и да изплати всичките си задължения. Ако желаете да извършите всички ваши отговорности, да премахнете всички несгоди, постете 5-10-15-20 дни, само че в случай че сърцето и мозъкът ви подскажат това. 

В прочут миг от живота, когато би трябвало да усилим нашата воля и да я съединим с волята Божия, би трябвало да постим. 

Усетите ли някакво анормално положение на организма си, прекарайте един-два дни на пост, пийте повече гореща вода, дишайте и се излагайте на светлина. 

Преди да започнете пост, би трябвало да вземете разхлабително, да се пречисти добре стомахът. Има смисъл човек да пости, само че в случай че може да пречисти мислите и възприятията си. Не реализира ли това, постът няма смисъл. От друга страна, постът е необходим за отмора на организма. Той се предлага и като средство за лечение. По време на пост горенето на организма е по-силно, в резултат на което става изгаряне на всички субстанции, които са причина за разнообразни заболявания, неразположения и недоволства. 

В петъчен ден няма да готвите и да ядете готвено. Може единствено хлебец с малко маслини или с малко плод. Може да изберете един от петъците в месеца, в който нищо да не ядете. Ако на някого му се наложи да не пости един петък, тогава идващия месец ще пости два петъка. Всеки да пости. Един ден в месеца по никакъв начин не е доста. Колко са това петъци в година? 

Според мене 24 часа умишлен пост се равнява на 10 дни машинален пост. 
Постът не е да измъчвате тялото си, а диета за хармонизиране на душевните сили; да регулирате теченията у вас и да ги употребявате. Крайният пост, крайностите във въздържанието са родили противоположния развой - лакомството. 

Главната концепция в поста е да разсъни скритата сила в клетките и да обнови организма. Ако ти си определиш пост, без да знаеш за какво ти е, той не е потребен. И след това, би трябвало да се съблюдава времето, би трябвало да се съблюдават дните, когато ще се пости. Ако не вършиш волята Божия, и двадесет дни да постиш, нищо няма да те употребява.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР