ен преди първия учебен ден се провежда национален протест срещу

...
ен преди първия учебен ден се провежда национален протест срещу
Коментари Харесай

Родители на протест срещу мерките в училище

ен преди първия образователен ден се организира народен митинг против маските в учебните заведения. Родителите упорстват да няма стаи изолатори за деца със симтоми на COVID-19. Недоволството се организира в няколко от огромните градове на страната, заяви.

Протестът е озаглавен „ Не на маските и изолаторите в училище”. Той стартира в 12 ч. пред постройката на просветното ведомство в София. Очаква се по-късно недоволните да тръгнат на шествие до Министерството на здравеопазването.

Според последните разпореждания на просветителния министър маските няма да са наложителни в класните стаи, само че ще са нужни за коридорите и останалите общи пространства. Единствено учениците, които имат медицински показания да не носят маска, ще бъдат освобождавани от това обвързване.

„ Носенето на маска е потвърдена мярка. Ние имаме един от най-либералните режими, по отношение на другите страни, където се желае носене на маски в образователен час. Желаем да има колкото се може повече присъствено образование. Ако децата не носят маски, при един болен възпитаник или преподавател, би трябвало да карантинираме цялото училище”, разяснява просветителният министър Красимир Вълчев.

„ Настояваме без маски и изолатори в учебно заведение. Те наподобяват на карцери за наказване, в сравнение с защитни средства”, изясни протестиращ.

„ Такова изкуствено втълпяване на виновност, че детето е направило нещо неприятно, с цел да бъде изолирано по подобен метод, считам че е безусловно ненужно и не кореспондира с никаква здрава логика”, добави родител.

„ Кое е доказателството, че маските са единственото защитно средство и че въобще е такова. Нека първо забележим доказателства за това. Там, където се употребяват маски, всеобщо децата са травмирани физически и психически”, уточни протестираща.

"Истинската същина на индивида и на обществото си личи при изключителни условия, когато би трябвало да се прояви силата на волята, на съдействието, на осъзнаването на същински значимите и значими проблеми и компликации. Обществото ни се намира в такава изключителна обстановка, в която би трябвало да преодолеем страхове, неустановеност, нерешителност в правилността на решенията, само че в това време надълбоко осъзнавайки, че новата образователна година би трябвало да стартира присъствено, с защитни ограничения, с бранене на персоналното пространство, само че с онази церемониалност, с която тръгваме по пътя към Знанието към този момент епохи наред, обединени от порива към духовността ", обявиха от Синдиката "Образование " към КТ "Подкрепа " в привет за началото на образователната година "към героите на деня - българските учители ", към учениците и родителите.

От учителския профсъюз се обръщат и към родителите: "Вие добре осъзнавате, че имате основна роля и че би трябвало да бъдете сътрудници на учебните екипи в спазването на ограниченията за предварителна защита на болестите в учебно заведение и с персоналния си образец да възпитавате вашите деца да зачитат учебните правилници, да поддържат отлична хигиена и пазят персоналното си пространство ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР