Емполи продължава да изживява истинска приказка в битката за оцеляване.

...
Емполи продължава да изживява истинска приказка в битката за оцеляване.
Коментари Харесай

Емполи изплува от блатото и отказа Торино от Европа

Емполи продължава да изживява същинска приказка в борбата за оцеляване. "Адзурите " взеха вкъщи триумфа над летящия високо Торино, който с провалянето си на "Стадио Карло Кастелани " на процедура се елементарни с възможностите си за Европа.

Домакините унищожиха съперника си с 4:1 и с третата си поредна победа към този момент изплуваха над чертата. Африйе Акуа означи единственото попадение преди почивката, а Яго Фалке изравни за "биковете " при започване на втората част.

Но това не отхвърли Емполи, който наниза две бързи попадения сред 65-та и 70-та минути черз Матео Бриги и Джовани ди Лоренцо, с цел да мечтае за спасението. В края топреализаторът Франческо Капуто оформи крайния резултат.

Гостите започнаха по-активно, само че Армандо Идзо и Суалихо Мейте направиха страхотни пропуски. И шансът покри Торо в 9-та минута, когато реферът на мача подмина игра с ръка в наказателното поле на негов футболист и не отсъди дузпа.

Постепенно домакините изравниха играта и съумяха да стигнат до преднина в 26-та минута. Тогава една неточност в отбраната при изчистване на топката разреши на Марко Паяц да напредне пред наказателното поле и да подаде на непокрития Африйе Акуа, който с удар от първо допиране прониза стража на противника за 1:0.

Между 35-та и 36-та минути "биковете " пропиляха два страхотни шанса да изравнят чзре Андреа Белоти. Първо ударът му от наказателното поле беше избит от вратаря, а в идващия му изстрел топката прелетя на сантиметри от гредата, откакто би с глава.

Точно преди почивката Белоти тресна и гредата, като по този начин отборът му се оттгели на отмора с закъснение в резултата. Но единствено 10 минути след подновяването на играта Яго Фалке изравни. Тогава Андреа Белоти се оправдава за пропуските си и откри съотборника си на преференциална позиция и той прониза мрежата за 1:1.

Но домакините не преклониха глави, в противен случай. Те поведоха още веднъж в 65-та минута след дребна доза шанс. Тогава удар на Диего Фариас не беше изчистен точно от бранител на Торо, който я сложи на крайници на Матео Бриги и той вкара за 2:1.

Само пет минути по-късно всичко завърши. Тогава центриране на Паяц трансферира отбраната на гостите и топката стигна на далечната греда за Джовани ди Лоренцо, който без проблем финтира бранител и с мощен шут прониза мрежата за 3:1 от близка отдалеченост.

Остана време и за четвърто попадение в мрежата на нещастните "бикове ". То пристигна в 89-та минута, когато топреализаторът на Емполи Франческо Капуто се разписа за 4:1 след асистенция на Диего Фариас и постави точка на разногласието.

Така тимът на домакините събра 38 точки и изпревари с една Дженоа, който остава под чертата на изпадащите. Победа в последния кръг над Интер на "Сан Сиро " ще подпечата оставането на "адзурите ". Торино остава седми с 60 точки и единствено знамение може да го вкара в Топ 6 в последния кръг.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР