Емполи победи с 2:1 Салернитана в мач от 34-тия кръг

...
Емполи победи с 2:1 Салернитана в мач от 34-тия кръг
Коментари Харесай

Емполи прекъсна серията без загуба на Салернитана и си гарантира оцеляването

Емполи победи с 2:1 Салернитана в мач от 34-тия кръг на Серия “А ”. Попаденията за домакините означиха Николо Камбиаги (38’) и Франческо Капуто (63’), а за гостуващия отбор прецизен бе Кшищоф Пьонтек (85’).

Емполи стартира по-добре мача, само че попадението пристигна към края на първото полувреме, като в 38-ата минута след добра контраофанзива Тайрън Ебуехи центрира отдясно и Николо Камбиаги осъществя след прекрасен с глава, като вкара в трети следващ мач за отбора си.

През втората част Емполи вкара втори гол в 63-ата минута, когато след центриране от корнер на Разван Марин Тайрън Ебуехи подаде топката към Франческо Капуто, който от близко чукна топката в мрежата за 2:0. Гостите съумяха да върнат едно попадение в 85-ата минута, когато Григорис Кастанос стреля от отдалеченост, стражът на домакините Гулиелмо Викарио съумя да избие, само че резервата Кшищоф Пьонтек бе най-бърз при добавката и означи за 2:1. Салернитана обаче не съумя да изравни до края на мача и срещата приключи при този резултат.

Така Емполи завоюва във втора поредна среща и на процедура подсигурява оцеляването си в Серия “А ”, като отборът е на 14-о място, на 11 точки от рисковата зона четири кръга преди края на шампионата. С провалянето си пък Салеритана прекъсна страхотната си серия от 10 следващи мача без загуба в шампионата и отборът остана директно след днешния си противник в класирането.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР