Емпатията е възможността да разпознаваме и да чувстваме емоциите на

...
Емпатията е възможността да разпознаваме и да чувстваме емоциите на
Коментари Харесай

Как да престанем да абсорбираме чуждата негативна енергия 


Емпатията е опцията да разпознаваме и да усещаме страстите на другите хора. Често пъти да си „ емпат “ значи да абсорбираш огромна част от болката и страданието в личната си околна среда, което в действителност ти пречи да функционираш на най-високо равнище.

Ако сте били в една стая с отрицателен човек, знаете какъв брой токсична може да бъде тяхната сила. Едно от най-важните умения на духовно равнище е да се научим по какъв начин да НЕ абсорбираме непознатата отрицателна сила.

Ето пет метода да спрем да попиваме силата на други хора.

Не забравяй, че няма по какъв начин да направиш всички удовлетворени
Ако някой те тормози и се оплаква от теб, не го превръщай в своя задача да накараш въпросния човек да стартира да те харесва. Това единствено ще те засмуче по-надълбоко в това енергийно поле и ще ти докара енергийна взаимозависимост от мнението на този човек за теб.

Не всички ще те харесват. Всеки има друга цел в живота си на Земята. Трябва да обичаш първо себе си, тъй като това основава силово поле към теб, което пречи на непознатото мнение да те източва енергийно.

Също помни, че не можеш да промениш всички. Не го превръщай в своя задача да ги „ оправиш “. Понякога най-хубавото, което можеш да направиш е да спреш „ да храниш “ силата, която те насочат към теб.

Внимавай кого каниш в живота си
Твоето тяло, съзнанието и средата, която те заобикаля са твоят храм. Кого каниш вътре? Дали това съставлява отворена покана? Хората би трябвало ли да си избършат краката на входа, преди да влязат или е в реда на нещата да донесат тиня в душата ти? В Бразилия има жаргонната дума „ folgado ” – директното й значение е ленив, само че в действителност значи нещо като „ готован “, който ти виси на врата. Значението няма прецизен еквивалент на български – съставлява нрав, който е освен това от метод на живот. Ако дадеш някому парче самун един ден, на другия той ще ти изиска питката. Ако поканиш някого да остане за уикенда, той ще изиска да остане цялата седмица (или две).

Всичко това значи, че даже да изглеждаш недодялан в нечии очи, е значимо да уважаваш себе си и пространството си. Щедростта е хубаво нещо само че би трябвало да има „ тънка алена линия “, оттатък която не трябва да преминаваш, с цел да не попадаш в капан, който би ти пречил да проявиш щедростта за някого, който в действителност се нуждае от нея. Просто се научи да казваш НЕ, без да имаш скрупули от това.

Спри да обръщаш внимание
Всеки паразит има потребност от хазаин, с цел да може да оцелее. Когато обръщаш внимание на някой различен, ти в действителност му даваш сила. Това, върху което се фокусираш става по-голямо. Енергийните вампири крадат мислите ти и понижават енергийните ти равнища. Някой хора просто ще излеят неприятната си сила върху теб и ще продължат към идната спирка.

Споделянето със и на другар е хубаво нещо, само че и тук, както нагоре я има „ тънката алена линия “, която не би трябвало да се пресича.

Може да си в обстановка, в която върху теб се излива нечия фрустрация от работата и живота, несполучлива връзка или даже триумф и върхови достижения. Всички тези страсти обаче те източват по друг метод. Освен това те принуждават да измерваш личния си живот по изцяло непроизводителен метод.

Важно е да обичаш себе си задоволително, с цел да можеш да ги изключиш, просто стой радиото. Кажи им да спрат или им кажи, че не можеш тъкмо в този момент да се занимаваш с това.

Изобщо не е жестоко от твоя страна да отблъснеш токсичната сила.

Вдишвай от природата
Наслаждавай се на природата, медитирай, релаксирай и дишай. Пречисти водата в извора в теб. Бъди като пеперуда – носи се леко и бързо! Дишането усъвършенства циркулацията на кръвта в тялото и оказва помощ да не попиваш силата на тези към теб. Движи се решително и си хвани главата високо вдигната, не позволявай на никого да те кара да се чувстваш зависещ или несъвършен.

Поеми 100 % отговорност за мислите и страстите си
Как се чувстваш е единствено и само твоя отговорност. Вселената праща всякакви хора в живота ни, с цел да ни тества. Възприятието, което ние имаме за себе си е доста по-силно от това, което другите имат за нас. Ти не си жертва и никой няма власт над теб.

Помисли по какъв начин твоите лични мисли и страсти са манифестирали, пресъздали обстановката, която те тормози. Може отговорът да се крие в твоето равнище на толерантност, нервност или съчувствие. Ако не внимаваме, става по този начин, че сами даваме потвърждението за личната си виктимизация във връзка с света, който ни заобикаля.

Когато обаче започнеш да търсиш отговорност от себе си за метода, по който реагираш на нещо, се свързаш със себе си на по-дълбоко равнище. Когато това стане факт, към този момент не е толкоз елементарно центърът ти да бъде преместен.

Поставяй себе си в обстановки, които покачват личната ти сила.

Дали въпросният човек те кара да се чувстваш добре? Караш ли ти него да се усеща добре? Ти носиш този неповторим опит в себе си и е време да осъзнаеш този факт. Да се научиш да предпазваш себе си от силите на другите хора е развой, който стартира с любовта към себе си. Помни, че заслужаваш благополучие и успокоение, изцяло редно е да казваш НЕ и единствено ти си създателят на личното си енергийно положение.

megavselena-bg.cdn.ampproject.org
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР