Емоционалното обучение е ежедневна работа с нашите деца и със

...
Емоционалното обучение е ежедневна работа с нашите деца и със
Коментари Харесай

Как да възпитате емоционална интелигентност у детето си?

Емоционалното образование е ежедневна работа с нашите деца и със себе си, чиито плодове ще повлияят на всички аспекти на фамилния и самостоятелния живот. Да ги научиш да разпознават, одобряват и ръководят страстите си по здравословен метод, е ключът към тяхното благополучие.

Основна част от родителството е прочувственото образование. Да ги научиш освен да разпознават страстите си, само че и да ги одобряват и показват по здравословен метод, е доста значимо за живота им.

Смърт на обичан човек, идването на малко братче, доста придирчив преподавател, акцидент, когато влязат в пубертета, когато се отделят да живеят сами, стартират да работят, намерят си гадже, основат другарски връзки, когато станат родители и други Това са единствено някои образци за обстановки, в които положителното прочувствено обучение им дава принадлежности да ги изживеят по най-хубавия метод, да се оправят с тях или да ги преодолеят.

Възможността да направляваме децата в това прочувствено развиване значи, че като възрастни осъзнаваме по какъв начин се оправяме със личните си страсти и какво генерират страстите на детето в нас, и че можем да мислим и да работим върху това.

Как сме се научили да управляваме страстите си?

На културно равнище можем да забележим, че сме от разнообразни генерации, в които страстите не са били ръководени, а в противен случай, наклонността е да ги потискаме или отричаме ​​и изречения като „ не плачи “, „ би трябвало да бъдеш силен ", бяха доста публикувани. „ Не се опасявай “, „ млъкни, виж по какъв начин те гледат хората “, „ не се ядосвай “ и така нататък От своя страна всички ние имаме избрана история по отношение на ръководството на страстите, която идва от нашите родители или други представители на близкото ни обграждане.
Защо е належащо общественото и прочувствено проучване в учебно заведение
Социално-емоционалното учене е нещо, което липсва като методика и система в българското обучение. Неговата цел е да научим децата да...
Прочети повече
От друга страна, всеки има своя метод на изложение на страсти и това е извънредно значимо за здравословното развиване освен на самостоятелно равнище, само че и във връзка с другите.

Дори през днешния ден доста родители не приказват с децата по тематики, които могат да бъдат сложни, с цел да не се усещат зле или тъй като имат вяра, че като дребни подрастващите „ не схващат “ или „ не осъзнават “. Но децата, даже и да са доста дребни, възприемат всичко, което се случва в обкръжението им.

Много е значимо като родители да вземем поради какви неща бихме желали да променим във връзка с метода, по който сме отгледани, да култивираме у децата си „ прочувствена просветеност “, а освен да се фокусираме върху рационалната просветеност.

Терминът " прочувствена просветеност ", разпространяван от Даниел Гоулман, американски психолог и създател на книга със същото име, включва:

Емпатия (способност да се поставите на мястото на другия, да знаете какво усеща другият)
Българите са в средата на IQ класацията в Европа
България е на едно от междинните места в Европа по коефициент на просветеност (IQ) с 96 точки. В класацията след нас са Румъния, Сърби...
Прочети повече
Изразяването и разбирането на възприятията

Контрол на настроението ни

Независимостта

Способността за адаптиране

Съчувствие
Емоционалната просветеност - по какъв начин да я използваме?
Нашите страсти, това благословия ли е или нещо пречещо в живота? Съвременните учени смятат, че не е нито едното нито другото. Емоциите с...
Прочети повече
Способността за решение на проблеми междуличностно

Постоянство

Сърдечността

Доброта

Уважение

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР