Емоционалната интелигентност е доста млада концепция: това не е някакъв

...
Емоционалната интелигентност е доста млада концепция: това не е някакъв
Коментари Харесай

2 неочевидни признака на висока емоционална интелигентност

Емоционалната просветеност е много млада идея: това не е някакъв тип „ IQ “, чийто тест може да се направи на всеки ъгъл. Как да определите равнището на вашата прочувствена просветеност? Ето знаците, които ще ви оказват помощ за това.
Емоционалната просветеност, която оказва помощ за по-доброто схващане на колегата и хората към тях, беше открита от учените не толкоз от дълго време. За първи път е разказана от група учени едвам в края на предишния век, през 90-те години.

Накратко, прочувствената просветеност е нещо като способността да разпознавате страстите и желанията, които другите хора показват: „ прочувствено образован “ е човек с много висок разсъдък от този вид нормално има доста добра схващане на хората и другите хора, техните стремежи, а от време на време може да разбере с един взор даже чужд, все едно, че пред него стои остарял другар.

Как можете да определите съществуването (или липсата) на подобен разсъдък у себе си?
По някаква причина се счита, че през днешния ден това може да стане единствено благодарение на дълги и скъпи профилирани проби. За благополучие това не е по този начин: можете сами да определите равнището на прочувствена просветеност, без да прибягвате до помощта на експерти. Ето по какъв начин.
Два фини признака ще ви кажат дали имате висока прочувствена просветеност.

Първи симптом: можете елементарно да опишете възприятията си с думи
По отношение на лексиката, като предписание, хората се разделят на две или три категории: има безспорни „ нули “, които не могат да свържат даже две думи на кръст, има „ междинни “, които повече или по-малко решително могат да опишат заобикалящата действителност и има „ генерали “, които имат в действителност голям, необхватен речник и няма да им е мъчно да опишат какво усещат сега.
Смята се, че хората с висока прочувствена просветеност могат елементарно да опишат възприятията си. „ Не знам по какъв начин да обясня/какво да кажа “ – те в никакъв случай не споделят това. Ако ви се отдава елементарно да намирате верните думи, с цел да опишете необятен набор от страсти, тогава евентуално сте добре и със самата си прочувствена просветеност: най-вероятно равнището ви е над междинното.

Втори симптом: любопитни сте към хората към вас
Независимо дали сте склонни към екстровертност (лесно намирате общ език с хората и поддържате връзка с тях), или, в противен случай, към интровертност (предпочитате извънредно стеснен обществен кръг и самотност пред шумна тълпа), в случай че имате високо прочувствена просветеност, вие евентуално също ще имате нараснало любознание към другите, което може да се прояви по изцяло разнообразни способи.

Ако сте високо образован прочувствено, мислите и стремежите на другите хора евентуално няма да ви оставят безразлични. Можете елементарно да се отделите от външния свят, да се потопите в мисли и догатки за това, защо мисли този или оня човек, какво усеща този или оня човек, какво иска…

Някои хора с висока прочувствена просветеност даже имат занимателен табиет: от време на време могат да се опитат да отгатнат какво ще направи или каже човек в тяхното зрително поле за негативно време. И което е най-изненадващо, че догатките им постоянно се оказват доста точни.

Както можете да видите, разпознаването на висока прочувствена просветеност в себе си не е толкоз мъчно. Изброените нагоре признаци демонстрират висока прочувствена просветеност, само че с цел да ги забележите, би трябвало да имате навика да наблюдавате себе си и положението си.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР