Емоционална среща с един голям човек се проведе вчера в

...
Емоционална среща с един голям човек се проведе вчера в
Коментари Харесай

Писателят Илия Михайлов докосна и сърцата на благоевградски ...

Емоционална среща с един огромен човек се организира през вчерашния ден в Библиоклуба на Регионална библиотека „ Димитър Талев “-Благоевград. Писателят Илия Михайлов, който е учител по история и блогър, дойде от Пазарджик, с цел да показа своята шеста книга – алманах с разкази „ Приближаване “. Творбата е въплътила в себе си зрънца живот, които са покълнали в сърцето на създателя и са се трансформирали в забележителни истории, които ни водят по-близо до положителното, човещината и съпричастността.
Катя Недева от отдел „ Изкуство “ акцентира алтруистичния метод на Михайлов - приближаването към дребния човек, с цел да даде поле за изява навръх него. Илия Михайлов над 20 години е преподавател по история, през 2018 година е определен за „ Учител на годината “ в община Пазарджик, притежател е на Националната премия „ Неофит Рилски “ на Министерството на образованието и науката.
Илия Михайлов е и писател-блогър със личен блог във Фейсбук с над 50 хиляди почитатели, в който показва дейната си гражданска позиция по разнообразни обществени, културни и други проблеми. През месец май 2020 година Михайлов основава и учебния Клуб по креативно писане „ Литературности “, който провежда няколко литературни състезанието. Инициатор е на разнообразни благотворителни акции.
„ Разказите в новата ми книга са преживелици, които са минали през центрофугата на душата ми. Мен ме интересуват елементарните хора – техните върхове и пропадания, наслади и несгоди, триумфи и провали. Признавам, че в този момент бих избрал да последвам български език и литература, а не история. Но постоянно предпочитам положителното в индивида “, сподели разчувстваният създател пред присъстващите. Писателят е безапелационен, че не трябва да позволяваме да се отдалечаваме един от различен, да не стопираме да се обичаме.
„ И да има нещо счупено някъде в връзките, то може да се „ залепи “ с любов. Трябва да се обичаме, да се радваме на живота. Да се приближаваме един към различен. Винаги приветствам учениците си с: Добър ден, положителни хора! А те ми отвръщат: Добър ден, добър господине! Трябва да поддържаме децата и младежите, аз имам вяра безусловно в тях “, разкри писателят.
И в творбите си, и в живота неговото главно обръщение е да бъдем положителни хора. Но прецизира, че човешкото сърце се отваря от вътрешната страна за положителното, за съпричастността, за емпатията.
Редакторът на книгата „ Приближаване “, издадена от ИК „ Планини “ – писателят Георги Връбчев, акцентира, че разказите в нея са пълнокръвни, с откровени истории по злободневни тематики. И на всички места в тях се усеща човечността на създателя, който дарил всички пари от творбата за лекуването на своя болна колежка.
Дора Ангелова – шеф на Република България „ Димитър Талев “-Благоевград, посочи, че тя и целият екип на библиотеката са трогнати, тъй като тук гостува подобен покровител и добър човек. „ За нас е чест да разпространяваме освен творчеството ви, само че и всичките ви положителни каузи в живота “, съобщи шефът на библиотеката.
А всички фенове на четенето и книгите няма да не помнят скоро най-важното обръщение на Илия Михайлов: Опитвайте доближаване към другите, към самите себе си и към всичко това, което ни прави такива, каквито сме – индивиди!

Запис от срещата можете да откриете в Ю Тюб канала на библиотеката на адрес:
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР